L'Ajuntament de Palma vol reduir les 9,5 tones de fems recollides a la revetla de Sant Sebastià 2019

El Consistori impulsa una campanya per promoure el civisme i destina més mitjans a evitar conductes contràries

Sota el lema 'Palma és ca teva, cuida-la!', l'Ajuntament de Palma vol que enguany i durant els pròxims anys es vagin reduint els residus que es produeixen durant la revetla de Sant Sebastià, que el 2019 varen suposar 9,5 tones de fems. "Intentarem que les places de la ciutat, després de les festes, no siguin un abocador", ha assegurat el batle, José Hila.

El Consistori incrementarà el nombre de policies locals amb 119 agents de servei durant el vespre, que suposen un 10% més que l'any passat. 17 policies uniformats i de paisà s'encarregaran de controlar actes que incompleixin l'Ordenança Municipal de Neteja i l'Ordenança Cívica. També s'habilitaran quatre dotacions de bombers amb sis efectius cadascuna.

Emaya incrementa un 14% els operaris de neteja amb 48 persones actives i 28 vehicles i màquines que impliquen un augment del 25% respecte del 2019, segons l'empresa pública. A més, hi haurà 180 contenidors extres, un 20% més, i s'instal·laran urinaris a cadascuna de les set places, on s'han programat concerts amb un total de 64 unitats.

Així mateix, la campanya inclourà missatges a través de les xarxes socials, els mitjans de comunicació i els cinemes, que mostraran vídeos fets per a l'ocasió. En els vídeos es veuen accions incíviques que es produeixen a una casa per exemplificar que allò que no es fa a casa tampoc cal fer-ho al carrer, com ara tirar el menjar a terra o pixar a la paret de la sala.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF