La darrera legislatura s'han esbucat 242 obres il·legals més que a l'anterior

L'organisme de defensa del territori del Consell de Mallorca ha passat de les 19 actuacions entre el 2011 i 2015 a les 261 entre el 2015 i el 2019 

L'Agència de Defensa del Territori de Mallorca ha informat aquest dilluns que s'han dut a terme 261 demolicions d'obres il·legals durant aquesta darrera legislatura. Aquesta xifra contrasta amb les actuacions realitzades per l'agència durant la legislatura anterior de Bauzá, ja que només es van fer 19 esbucaments. 

Durant aquest darrer any s'han executat un total de 60 demolicions a Mallorca, segons ha detallat l'entitat dependent del Consell. L'ADT ha assegurat que aquest "nou camí" emprès en el compliment de la legalitat urbanística en sòl rústic de Mallorca "és un camí sense retorn, perquè la demolició de les obres il·legals és l'única mesura realment efectiva per evitar futures il·legalitats".

Entre les construccions paralitzades i demolides, hi ha hagut habitatges sense llicència construïts en sòls de màxima protecció, com en diferents Àrees Naturals d'Especial Interès de l'illa, una de les quals ha estat una casa de tres plantes i una altra amb piscina i magatzem. Recordem que el passat més d'octubre el Consell de Mallorca va duplicar el personal de l'agència i va incorporar-hi 27 treballadors més, que es van sumar als 31 que ja hi havia. 

El Consell de Mallorca duplica el personal de l'agència que persegueix cases il·legals en sòl rústic

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF