Societat 14/01/2021

El 98% dels aprovats a les oposicions de Policia Local de Palma treu plaça

La reserva del 40% per a dones no s'ha hagut d'aplicar perquè no n'ha quedat cap d'exclosa

A. T.
2 min
Només un 10% de la plantilla de la Policia Local són dones a Palma.

PalmaTotes les persones que han aprovat les oposicions a Policia Local de Palma, i que complien els requisits, han aconseguit una plaça com a agent municipal. En total, hi ha hagut 103 aprovats dels 160 que vrean arribar a la darrera fase, però dos d'aquests no complien els requisits. D'aquesta manera, les places disponibles –101– coincideixen exactament amb el total d'aspirants que han superat la darrera prova i que compleixen tots els requeriments.

Per aquest motiu, no s'ha hagut d'aplicar la reserva del 40% per a dones, atès que totes les que han aprovat han aconseguit plaça. A les darreres proves del procés de selecció hi varen arribar 28 dones –dels 160 finalistes– de les 71 que s'hi van presentar –entre un total de 393 persones que hi havia inicialment.

Malgrat això, els nous agents no s'incorporaran tot d'una. Només 27 ho faran en dues setmanes, atès que ja han passat el curs de formació de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), mentre que la resta encarà l'ha de fer. Així, l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma està a l'espera que l'EBAP doni plaça als 74 policies restants per estar totalment formats. Una vegada aconsegueixin plaça, hauran de fer el curs de sis mesos i només quan l'hagin acabat podran incorporar-se.

A més, cal tenir en compte que la trentena de nous membres que s'incorporen a l'àrea ho faran com a policies en pràctiques, i no tenen assignat cap departament en concret. "És una altra passa més per acostar-nos més a la reactivació de la Policia de Palma", ha celebrat la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover.

Així mateix, Adrover ha recordat que després d'aquestes oposicions, del 2019, venen les del 2020, que es varen aprovar el juliol. Entre unes i altres, s'hauran creat 157 noves places. La regidora ha assenyalat també que hi ha diversos processos de promoció interna en marxa: oposició d'oficials, subinspectors, inspectors i de major.

Presumptes irregularitats

Preguntada per la polèmica entorn de la investigació de l'Oficina Anticorrupció sobre presumptes irregularitats en aquestes darreres oposicions, Adrover ha defensat que "unes oposicions són un procediment administratiu i garantista" i ha mostrat la seva plena confiança en el tribunal que ha fet les proves. "Tot està recollit a les actes, que són públiques. Hi ha màxima transparència i tots els candidats que han fet proves han pogut presentar al·legacions", ha afegit.

stats