Societat 15/11/2022

Unes 700 serps capturades enguany a Formentera

El conseller de Medi Ambient creu que les xifres són "notablement positives" i permeten pensar en la possible erradicació a mitjà termini a l'illa

1 min
Una espècie de serp invasora.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat aquest dimarts al Parlament que, segons les primeres estimacions, un total de 664 serps han estat capturades enguany a Formentera, gràcies a les 395 gàbies instal·lades a l'illa. Així ha contestat al Parlament al diputat del Grup Mixt, Antonio Sanz, que ha demanat sobre la situació de la campanya de captura d'ofidis.

Mir ha afegit que des del 2016 les captures a Formentera sumen 4.200 exemplars. El conseller creu que les xifres són "notablement positives" i permeten pensar en la possible erradicació a mitjà termini a l'illa. També, ha destacat que la campanya de captura d'ofidis sol finalitzar al novembre i ha dit que aquesta temporada, per primera vegada, hi ha hagut dos tècnics amb dedicació exclusiva per al control de serps.

Per la seva banda, Sanz ha recordat que "les serps són un problema a les Pitiüses" i ha explicat que "ara mateix és una plaga". El diputat ha lamentat que a Formentera s'han localitzat serps de ferradura, que poden ser "més perilloses". "No només a la zona sud, també a altres indrets de l'illa s'estan trobant serps joves, el que vol dir que estan criant", ha declarat. Per això, ha demanat que s'instal·lin gàbies per tot el territori insular.

stats