Societat 22/06/2024

630 euros per una habitació sense cuina ni bany: nova estafa d'infrahabitatges a Palma

Havien convertit un local comercial en una zona amb 20 habitacions

ARA Balears
1 min
El local comercial on s'havien construit el 20 infrahabitatges

PalmaLa Policia Local ha identificat una nova estafa d'infrahabitatges a Palma en un local comercial que s'havia convertit il·legalment en 20 habitacions que no disposaven ni tal sols de cuina ni bany. El propietari cobrava als llogaters 630 euros al mes per viure en aquestes condicions i algunes de les habitacions ja estaven llogades quan van arribar els agents.

A través d'un comunicat, el cos policial ha explicat que van iniciar la investigació després de rebre una denúncia i quan entraren al local comercial van veure com s'estava duent a terme una obra de grans dimensions sense cap permís, que el local no tenia la cèdula d'habitabilitat i que les habitacions que es llogaven no tenien cap mena d'instal·lacions.

A més, els obrers que feien feina al local estaven construint una zona amb banys i fent la instal·lació de quadres elèctrics de grans dimensions i encalentidors d'aigua. Algunes de les habitacions ja estaven llogades i les persones que hi residien van informar la Policia Local de Palma que el propietari els cobrava 630 euros, més un mes de fiança.

El local disposava d'una planta i un soterrani on hi havia deu habitacions a cada planta. A la vista de tals fets els agents varen confeccionar amb caràcter d'urgència un informe adreçat al Departament de Disciplina i Seguretat d'Edificis de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics.

stats