Societat 29/03/2023

El 59% dels docents dedica més de quatre hores extres setmanals a tasques burocràtiques

Un estudi elaborat per l'STEI també constata que un 57% estan més nerviosos i tenen dificultats per dormir

1 min
Una aula de Primària.

PalmaUn estudi sobre la càrrega burocràtica dels docents de les Illes Balears elaborat per l'STEI ha constatat que un 59,3% dels professionals dedica una mitja de quatre hores fora del seu horari laborable setmanal a fer tasques burocràtiques. Aquesta xifra és major en el cas dels tutors i dels equips directius. Precisament, la reducció d'aquesta tipologia de feines és una mesura que s'inclou en l'acord marc signat recentment entre els sindicats i Educació.

Més enllà de les hores de dedicació, l'estudi també extreu altres conclusions, com el fet que un 22% dels entrevistats ha hagut d'anar al metge o s'ha hagut de medicar. A més, un 57% assegura sentir-se més nerviós i dormir amb dificultats. La investigació de l'STEI també ha constatat que un 88% dels entrevistats rep comunicacions fora del seu horari, un fet que dificulta la desconnexió digital.

L'STEI assenyala la LOMLOE com una de les causes de les situacions prèviament descrites. El nou sistema d'avaluació "obliga a dedicar molt de temps a valorar", assenyala en sindicat en un comunicat. El professorat "pot arribar a tenir 120 alumnes, i si setmanalment dedica 10 minuts a cadascun, són 20 hores setmanals sols per avaluar".

Davant aquesta situació, l'STEI proposa apostar per "reduir ràtios i rebaixar les hores de docència directa, i també simplificar els documents dels centres i evitar duplicitats". Per això, el sindicat considera que "la Conselleria ha d'assumir moltes tasques que no són d'organització pedagògica, com les beques o la gestió dels auxiliars de conversa, així com contractar personal administratiu". Una altra de les mesures, consideren, passa per "facilitar que les famílies puguin tramitar a través del GESTIB certes gestions que ara fan els docents".

stats