Societat 26/11/2023

50 hores de feina setmanals per menys de 250 euros al mes: l'estafa d'un empresari a Mallorca

La Policia Nacional ha detingut l'home acusat d'un delicte contra els drets dels treballadors

ARA Balears
1 min
Obrers treballant a una construcció de Palma.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Mallorca un empresari acusat d'un delicte contra els drets dels treballadors per explotar laboralment els seus empleats. L'home feia treballar als assalariats més de 50 hores setmanals en el sector de la construcció i els pagava sous inferiors als 250 euros.

La investigació del cas va començar fa poc més de mig any, quan els agents van descobrir que el detingut convencia persones de fora de l'Estat per venir a fer feina a la seva empresa prometent-los tramitar la nacionalitat i unes condicions laborals dignes i atractives, però, quan arribaven aquí, la realitat era completament diferent.

L'empresari els "ajudava" a arribar a Mallorca i els explicava com ho havien de fer perquè el seu viatge figuràs oficialment com unes vacances i no com l'arribada d'un treballador estranger. Un cop aquí, els obligava a treballar en les condicions que ell marcava i s'aprofitava de la seva situació de vulnerabilitat per explotar-los.

El detingut tenia també una ordre de detenció internacional per delictes comesos al seu país d'origen, Romania, on havia de complir una pena de presó. Ara s'enfronta aquí a una pena per explotació laboral.

stats