Societat 08/10/2020

Més de 400 persones varen trobar feina gràcies a Càritas el 2019

El programa d'Acció per a la Inserció Sociolaboral de l'entitat va atendre un 20% més d'usuaris que l'any anterior

Ara Balears
1 min
Imatges del repartiment de mascaretes

PalmaCàritas Mallorca va atendre en el programa d'Acció per a la Inserció Sociolaboral 3.646 persones l'any 2019, 587 més que l'any anterior. Això en suposa un increment d'un 20%. Del total, 438 varen trobar feina gràcies a les 579 ocupacions que l'entitat va gestionar.

El procés d'inserció laboral de Càritas inclou acollida, informació, orientació, intermediació i formació laboral de cada persona. L'entitat, a més, disposa dels tallers prelaborals de recuperació de juguetes, reciclatge de paper, taller de costura i corda, taller de bicicletes i els projectes d'economia social d'Eines x Inserció –centrat en la roba de segona mà i amb una plantilla de 17 persones– i Koluté –destinat a migrants amb set persones amb contracte d'inserció.

Concretament, durant el 2019 2.887 persones varen rebre informació i assessorament laboral per mitjà de microtallers d'orientació laboral o de l'agència de col·locació. Per altra banda, 673 persones varen rebre acompanyament a través d'itineraris d'inserció individuals i 414 varen rebre formació de cursos específics.

En aquest sentit, Càritas va fer 18 accions formatives durant el 2019. Aquestes inclouen cursos d'electricitat, manteniment d'embarcacions, especialització de cuina, auxiliar de cuina, atenció a persones grans, cambrera de pis, atenció al client i neteja domèstica, entre d'altres.

Segons explica l'entitat en un comunicat, molts d'aquests cursos es complementen amb pràctiques no laborals a empreses implicades amb el projecte social que desenvolupa Càritas. En total, 59 empreses varen participar en aquestes accions formatives, pràctiques no laborals o contractacions. A banda d'això, 360 particulars varen contactar amb Càritas per conèixer el servei domèstic que ofereix l'entitat.

stats