Societat 07/04/2022

Unes 40 entitats estan a favor del sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos a Formentera

Consideren que és una iniciativa necessària perquè esdevingui la primera illa de la Mediterrània amb residu zero

ARA Balears
1 min
Un caramull de residus plàstics.

PalmaUnes 40 entitats autonòmiques, estatals i internacionals han signat un comunicat per reivindicar la necessitat d'implantar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos a Formentera.

Segons ha indicat aquest dijous en una nota de premsa Alianza Residuo Zero, si aquesta iniciativa es fa real, Formentera es convertiria en la primera illa residu zero de la Mediterrània.

Es tracta d'un instrument en el qual s'associa un valor econòmic a cada envàs per tal d'incentivar que el consumidor el retorni, cosa que evita l'abandonament de llaunes, botelles i brics i incrementa els nivells de recollida selectiva i reciclatge.

Recuperació d'entre el 80% i 90%

En retornar els envasos buits, els consumidors recuperen els dipòsits abonats prèviament. D'aquesta manera, permet aconseguir percentatges de recuperació d'entre el 80% i el 90%, mentre que amb el sistema actual no se supera el 25%, segons assegura l'entitat.

També ha assenyalat que la Llei balear de residus i sòls contaminants de les Balears, així com la normativa estatal que es va aprovar la setmana passada, aposta per la implantació d'aquest sistema, avalat per entitats de balears com el GOB i Fundació Deixalles.

stats