Societat 01/06/2022

30 anys de lluita i un mes de reivindicació: Ben Amics organitza un orgull "històric"

La revetlla i la gala de lliurament del Siurell i el Dimoni Rosa tornen a Cort el 28 de juny

2 min
Presentació de la programació de l'Orgull 2022 a la plaça d'Espanya de Palma aquest dimecres.

PalmaL'Orgull 2022 arriba de la mà de Ben Amics carregat d'activitats culturals, de sensibilització i d'oci, que es faran durant tot el mes de juny. La taula informativa del proper dijous 9 de juny hi donarà el sus, mentre que la programació –que es pot consultar aquí– clausurarà el 28 de juny la manifestació unitària. Sota el lema '30 anys de Lluita: Drets i Resiliència', enguany l'entitat centra el seu missatge en la recuperació de la memòria històrica i la visibilitat de les primeres activistes LGTBI, seguint les línies de la FELGTBI+.

Segons ha informat l'entitat, aquest 2022 l'Orgull se centrarà en la reivindicació de drets per a aquest col·lectiu, que compta un any més amb la col·laboració d'institucions i organitzacions socials. Entre les activitats destaquen dos campaments per a joves LGTBI, actuacions de teatre Alerta Raspall de Dents, així com diversos tallers a tota la Part Forana. La revetlla i la gala de lliurament del Siurell i el Dimoni Rosa tornen a Cort el 28 de juny.

El dia central de l'Orgull serà el proper 28 de juny, data en què Ben Amics ha convocat la ja tradicional manifestació unitària, oberta a la ciutadania i en la qual es preveu que participin entitats, sindicats i partits polítics. Per primer any des de la pandèmia, la manifestació acabarà a la plaça de Cort de Palma amb una revetlla i la gala de lliurament del Siurell i el Dimoni Rosa.

Més presència a Part Forana

Quant a les novetats d'enguany, la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, ha destacat el gran nombre d'activitats que es faran a la Part Forana. De fet, ha subratllat, "només quatre de les 15 activitats organitzades es fan a Palma".

Cartell Orgull 2022.

"Ens sembla molt positiu que cada any més ajuntaments s'hi sumin. Manacor enguany s'ha bolcat molt; tenim representació a Binissalem, a la Colònia de Sant Pere, s'Estanyol, Estellencs, Marratxí...", ha exemplificat. En el cas de sa Pobla, ha apuntat, les activitats que han organitzat no apareixen al calendari perquè es faran més endavant, el juliol.

Pel que fa a la programació de l'Orgull de l'Ajuntament de Palma, Casado ha puntualitzat que tenen "bones relacions" amb el consistori i que "no tantes" amb la Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, encapçalada per Sonia Vivas. La presidenta de l'entitat ha criticat que "l'Orgull no s'ha de mercantilitzar", en referència a l'empresa que l'organitza a Ciutat, la mateixa que fa l'Ella International Lesbian Festival, "amb entrades a 400 euros".

stats