Societat 19/06/2020

26 menors atesos per violència durant el confinament a les Balears

Un total de 53 joves van contactar amb la Fundació Anar entre el 23 de març i el 10 de juny a través de xat, correu electrònic i cridades telefòniques

A. T.
2 min
Es dupliquen les denúncies a menors
 Per abusos sexuals

PalmaLa Fundació Anar, entitat contractada pel Govern balear per donar suport als menors que han patit maltractament, va atendre un total de 53 infants entre el 23 de març i el 10 de juny de 2020 a través de xat, correu electrònic i cridades telefòniques. D'aquests, 26 menors van contactar l'entitat per violència, és a dir, per maltractament físic o psicològic, abandonament, violència escolar o de gènere o abús sexual.

De les 27 restants, hi va haver 13 consultes relacionades amb problemes psicològics, les més abundants. Les altres 14 van ser per problemes socials, en els quals s'inclouen qüestions com ara separacions, custòdies, règims de visites, problemes amb amics o problemes de conducta. En tots els casos, els menors són atesos per psicòlegs que treballen en equips amb advocats i treballadors socials.

Segons ha informat aquest divendres la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, s'han hagut d'intensificar les mesures d'atenció concretes dirigides als menors d'edat. Això s'ha fet per mitjà de la posada en marxa de la línia de la Fundació Anar, amb la qual la Conselleria d'Afers Socials i Esports ha signat un nou contracte per augmentar el suport que dona l'entitat.

El contracte té un valor de 7.500 euros i té com a objectiu ampliar el servei que ofereix actualment la Fundació Anar fins al 30 de novembre de 2020. Els menors que necessitin rebre aquesta atenció poden contactar amb la fundació a través del telèfon 116111 o a través de la pàgina web www.anar.org, on es troba el xat https://chat.anar.org/ i el correu electrònic https://www.anar.org/email-anar/.

stats