Societat 29/04/2020

Ja són 16 els policies locals de Palma infectats per coronavirus

Del total d'agents contagiats, set s'han curat

Ara Balears
2 min
Places de policia local reservades per a exmilitars

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimecres que el nombre de treballadors de l'àrea de Seguretat Ciutadana que han donat positiu en covid-19 ha ascendit durant el mes d'abril, de manera que actualment hi ha 12 afectats, entre policies locals i bombers. En total, 16 agents municipals s'han contagiat des de l'inici de la pandèmia, set dels quals ja s'han recuperat.

Pel que fa als bombers, el Consistori informa que 10 s'han infectat. Mentre que tres encara són pacients actius, set ja han superat la malaltia. Tot i això, el total de 12 treballadors que actualment encara donen positiu és la xifra més baixa d'ençà que va començar la crisi sanitària, segons l'Ajuntament.

Concretament, a hores d'ara només hi ha un policia a la Unitat de Cures Intensives (UCI), que presenta una evolució favorable. La resta de positius està passant la malaltia des de casa. Juntament amb aquests, hi ha 38 agents en confinament domiciliari per precaució. Al cos de bombers, per altra banda, hi ha una persona més en quarantena també per seguretat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana destaca els resultats dels protocols d'actuació que han desenvolupat tant la Policia Local com els Bombers amb l'objectiu de minimitzar l'impacte de la crisi sanitària. Entre aquests, subratllen la desinfecció amb canons d'ozó per desinfectar les diferents dependències de l'àrea, així com els vehicles i la dotació de material sanitari de protecció personal.

Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha assegurat que des del primer moment s'està treballant "per protegir el personal policial i els bombers", atès que ells són els que "donen la cara per salvaguardar l'ordre i la tranquil·litat de la ciutat". Ara, ha assenyalat Adrover, "la votació de servei públic és més necessària que mai", amb relació a la feina feta per policies, bombers i personal de Protecció Civil.

stats