Societat 09/08/2022

10 policies internacionals ja són a les Balears per reforçar la seguretat als punts turístics calents

Policia alemanya, la gendarmeria francesa i els carabinieris italians patrullen al costat de la Guàrdia Civil

1 min
Els diferents agents alemanys, francesos i italians al costat de la Guàrdia Civil

PalmaDeu agents de diferents cossos de seguretat internacionals han arribat a les Balears per reforçar la seguretat en les zones turístiques durant l'època estival. En la presentació del Pla de Turisme Segur 2022, aquest dimarts a Can Picafort, s'han donat a conèixer els agents de la policia alemanya, la gendarmeria francesa i els carabinieri italians que ja patrullen amb agents de la Guàrdia Civil.

Les diferents patrulles estan repartides entre Mallorca, on hi ha set agents assignats a Artà, Santa Margalida, Calvià i Sóller, i tres a Eivissa. La seva feina va començar dia 15 de juliol i continuarà fins a finals de setembre, ha informat la Guàrdia Civil. Mentre siguin a les Illes, tenen "allotjament sense cost" gràcies a la col·laboració dels hotelers, ha destacat el Coronel en cap de la Guàrdia Civil a les Balears, Alejandro Fernández.

Objectius

L'arribada dels diferents policies "genera sensació de seguretat per aconseguir els objectius del Pla", ha indicat Fernández, ja que són cares conegudes per als turistes. Principalment, "ofereixen una càrrega simbòlica", ha afegit la delegada del govern espanyol, Aina Calvo; qui també ha emfatitzat que "és fonamental la col·laboració publicoprivada per continuar consolidant les Balears com una destinació segura", agraint a la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca la feina feta.

Per la seva banda, el vicepresident de la FEHM, Gregori Bonet, ha declarat que "poder tenir la seguretat que tenim és molt positiu pels nostres clients". Aquest projecte "fa diversos anys" que es fa i enguany es repeteix davant aquesta "campanya turística de xifres històriques", ha recalcat el Coronel en Cap.

stats