Societat 29/10/2019

Només un 10% dels edificis de Palma que han de passar la Inspecció Tècnica enguany ja ho ha fet

L'Ajuntament de Palma permet als ciutadans consultar per internet si les seves finques han de presentar l'informe aquest 2019

A. T.
2 min
Plana web de l'Ajuntament de Palma

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha recordat aquest dimarts que només un 10% dels edificis de Palma que han de passar la Inspecció Tècnica (IEE) enguany ja ho ha fet. El Consistori permet consultar aquí quines són les finques que han de presentar l'informe abans que acabi el 2019. En cas que no es compleixi el termini, adverteix Truyol, es podran obrir expedients sancionadors que poden donar lloc a multes d'entre 600 i 3.000 euros.

El nombre d'edificis que han de passar l'IEE aquest any multiplica pràcticament per sis l'habitual, atès que la campanya del 2019 va destinada a les parcel·les construïdes l'any 1969 i les anteriors al 1900. Per aquest motiu, Cort va iniciar el juliol una campanya de recordatori dels Informes d'Avaluació d'Edificis a través de les xarxes socials. A més, les comunitats han estat notificades durant l'octubre per recordar que tenen fins a final d'any per presentar l'informe.

Les inspeccions, que van a càrrec dels propietaris de l'edifici, ajuden l'Ajuntament a conèixer tres aspectes importants, ha explicat Truyol: "L'estat de conservació i de seguretat, el nivell d'accessibilitat universal i la possibilitat d'incorporar millores per a l'eficiència energètica".

Mentre que en anys anteriors el total d'inspeccions ha oscil·lat entre les 400 i les 500, enguany la xifra arriba a les 2.893 parcel·les, que es tradueixen en uns 3.000 edificis. Aquí s'inclouen totes les parcel·les construïdes el 1969 (42) i les d'abans del 1900 o totes aquelles catalogades (2.461), les quals han de passar l'informe d'avaluació cada deu anys.

Cal recordar que l'Ajuntament "no cobra cap taxa per presentar l'informe, sinó que els propietaris només han d'assumir les despeses de l'equip tècnic que el dugui a terme, que solen ser empreses privades", segons va informar aquest estiu la regidora de Model de Ciutat. Una vegada emesa la documentació, els treballadors municipals valoren si és favorable o desfavorable, juntament amb "les millores que s'han de fer, i si s'ha de demanar una llicència d'obres". Amb la intenció d'afavorir el bon estat dels edificis, totes les modificacions urbanístiques requerides per la inspecció rebran un descompte del 95% en l'impost de construcció.

stats