Salut i nutrició 23/11/2020

Salut inicia el cribratge pel brot de coronavirus detectat en un bar del Castell

Demanen a les persones que l'hagin freqüentat els darrers deu dies que es facin una PCR

Ivan Martín
1 min
El bar Toni és un dels establiments més emblemàtics del municipi.

Es CastellL'Àrea de Salut de Menorca comença aquest dilluns el cribratge massiu als clients que els darrers deu dies han freqüentat el bar Toni, un dels establiments restauradors més cèntrics i tradicionals del municipi del Castell. La notícia del brot de quatre contagis entre el personal del bar, que transcendí dissabte, ha sacsejat l'activitat del poble i ha estès la preocupació davant l'increment de positius per covid-19 en les darreres setmanes.

El coordinador de la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) a Menorca, José Antonio Vidal, ha fet una crida a la tranquil·litat i ha explicat que l'objectiu és identificar les persones asimptomàtiques portadores de coronavirus. "Farem un cribratge entre aquest dilluns i dimarts perquè volem saber les persones que poden transmetre el virus i ho desconeixen. Com que no tenim evidències que hagin mantingut contacte estret amb els contagiats, no cal que s'aïllin", ha afirmat.

En canvi, Vidal recorda que els clients del bar considerats contactes estrets sí que han d'aïllar-se domiciliàriament. Es refereix a "les persones que han estat a menys de dos metres d'un contagiat per la covid-19 i sense la mascareta durant un mínim de quinze minuts". En aquest, cas es recomana un aïllament de deu dies, "perquè de vegades el primer PCR no és del tot concloent".

Menorca acumula 96 casos actius per coronavirus, 76 en seguiment per les UVAC, 17 persones ingressades a planta de medicina interna i 3 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

stats