Salut i nutrició 02/03/2022

Patricia Gómez: "No és el moment de llevar les mascaretes a l'interior"

El PP critica que al Govern "li falta assessorar-se i comunicar" en l'àmbit de les mesures sanitàries

1 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha afirmat aquest dimecres que, seguint l'opinió "majoritària" dels experts que assessoren el Govern en matèria sanitària, "no és el moment de llevar les mascaretes a l'interior", una de les grans mesures que encara són efectives en matèria pandèmica. Gómez ha dit que distintes associacions del sector sanitari apunten que "és prest", encara que l'Associació Espanyola de Pediatria ja ha fet un cronograma per eliminar-la en els interiors de manera progressiva.

La consellera ha respost així a una pregunta de la diputada del Partit Popular, Núria Riera, que reclamava la previsió del Govern en aquest sentit. "No volem que la llevi avui, però sí que s'assessori, que comuniqui", ha criticat Riera. "No volem que torni a actuar arrossegada pels altres", ha continuat.

La diputada popular ha retret els exemples de Dinamarca, el Regne Unit o França, "on s'han llevat les mascaretes", o de la comunitat de Madrid, Catalunya i la Regió de Múrcia, que "saben el que volen i ho comuniquen, i vostès no ho fan". Tot i això, Riera no ha propugnat una eliminació total de les mascaretes als interiors, sinó una retirada progressiva, com ha proposat l'Associació Espanyola de Pediatria.

Gómez s'ha escudat en la necessitat "del consens de tothom". "Ahir la Comissió de Salut Pública va determinar llevar les quarantenes dels contactes estrets. Quan hi hagi consens, prendrem mesures sobre això", ha explicat.

stats