Salut i nutrició 22/10/2020

El Museu de Menorca tanca després de detectar tres positius per covid-19 a la plantilla

Un total de nou persones estan aïllades i a l'espera del resultat de la PCR

Ivan Martin
1 min
El coronavirus ha provocat el tancament temporal del Museu de Menorca.

MaóEl coronavirus ha causat el tancament provisional del Museu de Menorca. La direcció de l'equipament ha fet pública aquest dijous la decisió després de reconèixer que s'hi han contagiat tres treballadors. La notificació dels positius per covid-19 ha caigut com una llosa, especialment després de l'esforç que s'ha fet per complir totes les mesures sanitàries de prevenció. "Malauradament cal normalitzar aquesta situació, no serem els primers ni els darrers", ha explicat una resignada Carolina Desel, directora del Museu de Menorca.

Desel es troba aïllada, com vuit persones més, totes pendents del resultat d'una prova PCR per saber si han estat contagiades, i, per tant, es rastreja el seu entorn més directe. Desel assegura que "els tres positius presenten símptomes lleus" i afegeix "en cap moment han estat en contacte amb el públic". Tot i això, per precaució, el coordinador de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), el doctor José Antonio Vidal, ha recomanat que es facin proves a la resta del personal del museu.

El Museu de Menorca ha extremat des d'un primer moment les precaucions per evitar els contagis. De fet, la feina s'ha dividit en dos grups, uns que treballaven presencialment i uns altres que ho feien des de casa. A aquest sistema rotatiu cal afegir-hi els empleats que fan feina de cara al públic, que, en principi, no estarien afectats pel coronavirus. Desel confia "que es recuperin els malalts com més aviat millor", i ha garantit que comunicaran el resultat de les PCR "per una qüestió de transparència i responsabilitat".

stats