Salut i nutrició 29/11/2021

Menorca passarà divendres a nivell 2 d'alerta sanitària

El Mateu Orfila redueix l'activitat quirúrgica al 50%

Iván Martín
2 min
Susana Mora i Miquel Company en roda de premsa.

MAÓMenorca passarà divendres al nivell 2 d'alerta sanitària i a partir del pròxim dilluns es farà efectiu. Així ho ha reconegut la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, a la roda de premsa d'actualització de mesures sanitàries, en la qual també ha participat el conseller de Fons Europeus del Govern balear, Miquel Company.

Mora ha reconegut que la situació epidemiològica de l'illa "preocupa", però ho ha matisat: "Dins un context de vacunació i de tenir més coneixement de la malaltia i els seus efectes". El nivell 2 no implica més restriccions, tot i que hi ha petits canvis a l'ús del certificat Covid: "A part de demanar-lo als bars de copes, restaurants i gimnasos, també serà obligatori per a refugis, albergs i establiments turístics amb habitacions d'ús compartit".

D'altra banda, la presidenta ha destacat l'increment de la incidència acumulada, que se situa en 444,4 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies i de 252 casos per cada 100.000 habitants a 7 dies: "Tenim indicadors de nivell 2, i tenint en compte que aquest divendres és la revisió tenim molts nombres per passar al nivell següent".

A més, l'àrea de Salut de Menorca ha anunciat la suspensió a partir d'aquest dimarts del 50% de l'activitat quirúrgica. És a dir, de sis sales d'operaciosn que hi ha, només tres estaran actives, per a urgències i intervencions oncològiques. La gerent a l'illa, Ana Trenado, ha argumentat la decisió: "Respon a la necessitat de reforçar el personal que atén els malalts de covid". I ha afegit: "L'evolució de la situació a l'illa confirma que el perfil dels pacients que ingressen a l'UCI són persones no vacunades, més joves de 60 anys, i que presenten símptomes més greus pel fet de no estar immunitzats".

stats