Salut i nutrició 07/12/2020

El Mateu Orfila implanta una nova tècnica per a les dones que pateixen càncer de mama

Evitarà el trasllat de les pacients a Son Espases

Ivan Martin
1 min
El Mateu Orfila amplia els seus serveis amb la posada en funcionament d'aquesta nova consulta de micropigmentació.

MaóL’hospital Mateu Orfila de Maó ha ampliat la cartera de serveis amb una nova tècnica de micropigmentació areolar dirigida a les dones que han patit un càncer de mama. Es tracta d’una tècnica que completa el procés de reconstrucció mamària postoncològica i que consisteix a implantar pigments en una capa superficial de la pell per aconseguir que el mugró i l’arèola del pit recuperin el seu color i un aspecte al més natural possible.

La nova consulta d’infermeria, que es va posar en marxa l’1 de desembre, evitarà el trasllat de les pacients a Son Espases, l’únic hospital del Servei de Salut on fins ara s’aplicava aquesta tècnica i hi havia una llarga llista d’espera. De moment, 12 dones ja tenen cita per a la nova consulta.

La cirurgiana plàstica de l’hospital, la doctora Belén Gornés, és l’encarregada de derivar les pacients mastectomitzades que han passat per una reconstrucció mamària i que poden beneficiar-se d’aquesta intervenció estètica. El primer pas és contactar telefònicament amb la pacient per aportar-li el màxim d’informació i explicar en què consisteix la micropigmentació i resoldre tots els dubtes.

Després les pacients són citades a la consulta per començar un procés que es pot allargar entre dos i quatre mesos, segons cada cas. Aquest tipus de pigmentació per punció es fa en una capa superficial de la pell i requereix entre dues i tres sessions fins a aconseguir el color i la tonalitat desitjada. Entre sessió i sessió, s’han de deixar passar dos mesos. Unes 50 dones pateixen un càncer de mama cada any a Menorca.

stats