Salut i nutrició 28/02/2023

Les jornades d'Educació Infantil de Menorca se centraran en la salut mental

L'objectiu és obrir un espai de reflexió i diàleg entre els professionals de diferents àmbits per analitzar quina és la realitat a l'illa

Iván Martín
1 min
La sala multifuncional d'Es Mercadal acollirà les jornades.

MAÓLa salut mental i la primera infància centraran les XIV Jornades d'Educació Infantil que promou el Consell de Menorca, que es faran a la sala multifuncional del Mercadal els dies 10 i 11 de març. La temàtica genera molt d'interès entre la comunitat educativa d'aquesta etapa que en els últims anys, tant infants com famílies, s'han incrementat significativament les dificultats per trobar el benestar.

L'objectiu de les jornades és obrir un espai de reflexió i diàleg entre els professionals de diferents àmbits per analitzar quina és la realitat de la salut mental infantil a Menorca i el paper de les escoles infantils en la detecció i acompanyament en el marc de l'escola inclusiva. Les jornades començaran divendres 11 amb la ponència de Vicenç Arnaiz i Marta Pérez, que emmarcaran la temàtica sobre El Sofriment Mental Excessiu. On som. On volem anar?, seguit de Remei Tarragó, que dissertarà sobre Com els primers anys de vida determinen el futur de l'infant. Detecció i protecció.

D'altra banda, dia 12 es desenvoluparan vuit tallers simultanis que abordaran de manera monogràfica diferents dimensions de la salut mental a la primera infància, dinamitzats per professionals del servei d'atenció educativa infantil, l'escoleta Es Pouet, Equip Multidisciplinari d'Intervenció Familiar de Ciutadella i l'associació Amics i Familiars per la Salut Mental de Menorca i de l'equip d'atenció primerenca. La ponència de Neus Marí sobre Salut mental i escoleta inclusiva tancarà les jornades.

stats