Salut i nutrició 14/12/2020

El Govern balear activa la fase 3 a Menorca i endureix les mesures contra el covid-19

No s'han diagnosticat nous contagis a l'illa durant les darreres 24 hores

Ivan Martin
1 min
El personal sanitari de Menorca dóna resposta a l'augment dels contagis per coronavirus.

MaóMenorca no ha registrat cap contagi de coronavirus en les darreres 24 hores, segons ha informat aquest dilluns l’IB-Salut. L’anunci coincideix amb el canvi oficial de nivell, de 2 a 3, que a partir de dimarts sotmetrà l’illa. L’objectiu és reduir l’augment dels positius en covid-19 i evitar la propagació. Així, Menorca es mantindrà fins al 28 de desembre en el nivell 3.

L’enduriment de les restriccions es posa en marxa d’acord amb l’opinió dels batles dels municipis menorquins i amb la intenció de recuperar uns nivells d’incidència més segurs. Entre les mesures més destacades que inclou la fase 3 es troba la reducció en les reunions d’exterior de 10 a 6 persones. En canvi, les d’interior continuaran sent de 6 persones. D’altra banda, el toc de queda es manté de les 00 h fins a les 6 h.

A Menorca hi ha 155 casos actius, 143 en seguiment per les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC), 7 persones ingressades a planta de medicina interna i 3 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Mateu Orfila de Maó. També hi ha dos professionals de l’àmbit sanitari en seguiment per salut laboral. Des de l’inici de la pandèmia, l’illa acumula 1.014 contagis i 19 morts per coronavirus.

Aquest dilluns ha transcendit un nou positiu en l’àmbit educatiu. S’ha registrat a l’IES Cap de Llevant de Maó, el tercer des de l’inici del curs escolar. La direcció del centre no ha informat del nombre d’alumnes que s’han aïllat, però la resta de cursos continuen l'activitat lectiva. La setmana passada es varen detectar tres contagis en centres escolars i set grups escolars es varen confinar.

stats