Salut i nutrició 16/02/2022

Diagnostiquen tres casos de càncer infantil a Menorca l'últim any

Reclamen a l'Ajuntament de Ciutadella que pagui la subvenció

Iván Martín
1 min
Representants públics i d'Aspanob a un acte per a recaptar fons.

MAÓLa delegada d'Aspanob a Menorca, Joana Torres, ha assegurat que actualment hi ha tres casos de càncer infantil diagnosticats a l'illa des del 2021. En concret, dos casos es varen registrar durant el 2021, mentre que el darrer ja s'ha diagnosticat aquest 2022. Torres explica que la mitjana de casos s'ha equilibrat: "Tenim una mitjana d'entre tres i quatre casos cada any", i ha reivindicat la importància d'apostar per la investigació per augmentar la ràtio de supervivència: "Tot i que hi ha un 80% de supervivència i sembla molt, volem el 99%. És vital donar suport a la investigació, i, per tant, que les diferents administracions inverteixin doblers en aquesta finalitat".

A més, Joana Torres ha recordat que a banda dels tres casos diagnosticats, hi ha altres joves pacients que continuen en tractament: "Tenim un total de deu pacients actius, perquè d'ençà que debutes fins que disposes de l'alta definitiva passen deu anys". D'altra banda, la delegada d'Aspanob ha reconegut que un dels objectius de l'entitat amb vista als pròxims mesos és recuperar els esdeveniments que possibiliten recaptar doblers, una acció que s'ha reduït a causa de les restriccions de la pandèmia. Torres ha precisat que les cancel·lacions d'actes eren pràcticament obligades "per no posar en risc malalts i familiars".

Finalment, ha repassat el capítol d'ingressos per subvencions. En aquest sentit, Joana Torres ha reclamat a l'Ajuntament de Ciutadella el pagament de l'ajuda: "S'ha presentat l'acreditació per la subvenció del Consell, que per a nosaltres és la més important, però encara falta abonar la subvenció de Ciutadella, d'uns 1.400 euros".

stats