Salut i nutrició 10/10/2020

Detecten un brot social a Menorca amb 18 contagis per coronavirus

S'han fet més d'un centenar de proves PCR referents a contactes estrets

Ivan Martin
2 min
El coordinador de les UVAC a Menorca ha detallat les causes del brot social detectat a Maó.

MaóL’IB-Salut ha detectat que 18 dels darrers 20 casos de contagis per covid-19 en les últimes 48 hores s’han originat en un esdeveniment social, fet que ha obligat a aïllar tres grups de diferents centres educatius i a fer més d’un centenar de proves PCR de contactes estrets. Així ho ha anunciat aquest dissabte el coordinador de les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC) a Menorca, José Antonio Vidal, en una compareixença d’urgència després de l’anunci de 13 nou positius per coronavirus en les darreres 24 hores.

“Estàvem acostumats a la baixa incidència del virus, però els set casos de dijous i els 13 de divendres ens varen dur a rastrejar el mapa de contagis i vàrem comprovar que un havia estat a Ciutadella, un altre a la zona centre i 18 a Maó, aquests darrers relacionats entre si mitjançant un esdeveniment social”, ha assenyalat.

D’altra banda, Vidal ha reconegut que, malgrat la relaxació de les restriccions a l’illa anunciades divendres mateix per la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la ciutadania no pot abaixar la guàrdia. “Tenim una millor situació respecte d’altres territoris, però un esdeveniment social pot fer augmentar els contagis”, apunta, i afegeix que “tenim tres menors de diferents centres educatius i les seves respectives classes aïllats. A més, alguns dels seus contactes estrets han anat a treballar durant un dia o dos, per la qual cosa hem fet més de 100 proves PCR i aquest diumenge en coneixerem els resultats”.

El coordinador de les UVAC a l’illa ha insistit en la importància de mantenir el distanciament social, especialment quan es fan activitats “entre grups diferents”, i suggereix que “no és el mateix un nucli familiar que participar en esdeveniments socials on el risc de propagació creix exponencialment”. Per acabar, ha llançat un missatge a totes aquelles persones que se sotmeten a les proves PCR: “S’han d’aïllar fins a conèixer el resultat, no pot ser que vagin a fer una volta”.

stats