Salut i nutrició 07/01/2022

El coordinador de les UVAC a Menorca preveu que augmentin els contagis fins a finals de gener

El doctor Vidal ha admès que el principal focus de contagis són les reunions socials

Iván Martín
1 min
El doctor José Antonio Vidal és el coordinador de les UVAC a Menorca.

MAÓEl coordinador de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) a Menorca, el doctor José Antonio Vidal, preveu que augmentin les xifres de contagis per covid-19 fins a finals de mes, i confia que aquestes disminueixin a partir de principis de febrer: "Creim que la incidència pujarà fins al 24 de gener, però la davallada serà relativament ràpida i durarà entre un mes i un mes i mig". I afegeix: "Entre febrer i març tornarem a una incidència com en els millors moments de la pandèmia".

D'altra banda, Vidal ha admès que el principal focus de contagis són les reunions socials i considera que, si s'aturen, la incidència davallarà de manera important: "Cal limitar les trobades socials a la nostra unitat familiar; el virus actua especialment en espais tancats sense mascareta, concretament en els àpats".

Finalment, el coordinador de les UVAC a l'illa ha assegurat que en l'actualitat el risc de propagació del virus durant un àpat és molt elevat a causa del gran nombre de positius, de contactes estrets i de contactes d'aquests darrers. Per tot, ha insistit en la importància de la vacunació: "Podem pensar que la variant òmicron és més lleu que les anteriors, però els no vacunats s'enfronten directament al virus i ningú sap com reaccionarà el seu cos".

stats