Salut i nutrició 04/12/2020

El coordinador de les UVAC a Menorca destaca la ràpida detecció dels contactes estrets

Fa una crida a no abaixar la guàrdia per Nadal i creu que la situació millorarà el pròxim estiu

Ivan Martin
2 min
Las UVAC seguiran fent proves PCR tots els dies de desembre.

MaóEl coordinador de les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC) a Menorca, el doctor José Antonio Vidal, no està preocupat davant l’increment de contagis que s’ha produït a l’illa en les darreres setmanes i destaca que la ràpida detecció dels contactes estrets de positius està evitant la propagació del virus. “Tenim més casos, però el rastreig està sent molt àgil i no em preocupa que a les estadístiques hi apareguin una dotzena de casos, perquè en moltes ocasions es tracta de persones correlacionades entre elles i, per tant, estam evitant la propagació del covid-19 a altres subgrups”, assenyala.

D’altra banda, Vidal ha emfatitzat les particularitats geogràfiques i meteorològiques de l’illa que afavoreixen que el virus es mantingui controlat. En aquest sentit, el responsable de les UVAC considera que “vivim en un entorn que contribueix a controlar el coronavirus, perquè Menorca a l’hivern té un cert grau d’aïllament”. A més, un altre factor a tenir en compte, segons Vidal, és “el bon clima, que permet passar molt temps en espais a l’aire lliure, tot i que no podem confiar-nos”.

Pel que fa a la campanya de Nadal, José Antonio Vidal recomana “reunir-se amb persones no convivents a l’aire lliure i evitar fer-ho al voltant d’una taula”. Recorda que les proves PCR continuaran fent-se diàriament, amb independència de les festes, i reivindica la feina de la sanitat pública menorquina: “La gent està compromesa, il·lusionada i motivada perquè veu que el treball dona resultats”. Per últim, s’ha mostrat esperançat per l’arribada de la vacuna: “L’objectiu és arribar en bones condicions al febrer i el març. Crec que a l’estiu estarem millor i veim la llum al final del túnel”.

stats