Publicitat
Publicitat

SECTOR MARÍTIM

La privatització de Ports no afectarà xàrters I excursions

El sector de les excursions marítimes i xàrter, el pesquer i el de transport de passatgers i mercaderies, quedaran exclosos del procés de privatització, traspàs de gestió directa a indirecta, dels ports de la Comunitat Autònoma.

El Govern s’ha compromès a no incloure ni les excursions marítimes ni els xàrter en aquest traspàs, segons va informar ahir el conseller de Turisme i Esports del Govern, Jaume Martínez , després de la reunió que mantingué amb els representants de l’Associació Provincial d’Empreses d’Activitats marítimes (APEAM).

Durant la reunió , a la qual també assistí el director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, i el gerent de Ports de les Illes Balears, David Gómez, es va tancar l’acord, que té com a objectiu donar suport al sector nàutic empresarial i potenciar-lo a causa de la seva implicació en el teixit turístic dels municipis i com a creador de llocs de treball i creixement econòmic , segons va informar després el Govern a través d’un comunicat.

Comunicació directa

L’activitat d’aquest sector està subjecta a reglamentacions i autoritzacions expresses per part de l’Administració que necessiten d’una comunicació, supervisió i, per tant, relació directa entre tots dos, varen especificar a través del comunicat.

Des del Govern també es va explicar que l’acord assolit ahir ha estat possible gràcies a “l’esforç i a la participació del sector”, liderat per APEAM, juntament amb l’Ajuntament de Sant Antoni, en el consell d’administració de Ports de les Illes Balears.

La tasca intermediadora duta a terme pel Consistori de Sant Antoni ha ajudat a traslladar al sector les iniciatives que des del Govern es pretenien desenvolupar i va informar per la seva banda Ports de les Illes Balears sobre la problemàtica específica de l’illa pitiüsa , es conclogué en la nota.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF