MOCIÓ DE CENSURA A MANACOR
Política 25/10/2015

Miquel Oliver: “Amb El Pi encapçalat per Antoni Pastor hauria estat més fàcil arribar a un acord”

Batle de Manacor

M. Bonnín
3 min
Miquel Oliver: “Amb El Pi encapçalat per Antoni Pastor hauria estat més fàcil arribar a un acord”

ManacorMiquel Oliver (MÉS-Esquerra) és el batle de Manacor des de fa poc més de quatre mesos i ho deixarà de ser dia 4 de novembre si prospera la moció de censura que el PP, El Pi i AIPC han presentat contra ell i el seu equip de govern en minoria.

Hauríeu pactat amb AIPC si Joan Gomila no hi fos?

Per descomptat. De fet, sempre hem dit que quan es va crear AIPC (Independents de Portocristo) tenia unes causes molt nobles de mirar pels interessos dels portenys. El que engrunava més el pacte era la possibilitat que Gomila, posat en dubte en molts àmbits, hagués de ser la persona que dirigís la política manacorina, tenint en compte el passat.

Hi ha indicis que s’han fet coses mal fetes en anteriors mandats?

La gestió de la política no ha de ser només ètica sinó també estètica. Moltes coses freguen la il·legalitat sense que ho hagin de ser. Podem xerrar de pràctiques suposadament irregulars com per exemple que el germà de Gomila, mitjançant Sa Xerxa utilitzi instal·lacions municipals sense cap tipus de conveni o acord. Tants anys de poder, tants anys de ser decisius dins l’Ajuntament de Manacor fermant de peus i mans moltes vegades el govern, els posava en una situació que avui els ha convertit en un partit clientelar. Recordem els darrers casos de partits clientelars, com podia ser Unió Mallorquina, com han acabat. Som conscients que hi ha una situació límit. No és il·legal, però no deixa de ser molt poc ètic, estètic i sobretot injust.

Hi haurà denúncies a Fiscalia?

No es descarta anar més enllà que d’una simple denúncia pública.

Creis que darrere d’aquesta moció de censura hi ha els poders fàctics de Manacor?

No sé si hi ha empresaris, però sí que hi ha interessos i s’ha demostrat. No deixa de ser curiosa la imatge que un PP enemic d’El Pi i un El Pi enemic del PP es posin d’acord a no ser que hi hagi algú que necessiti tenir un sou determinat o que tenguin interessos arran de pressions per intentar canviar les coses. Recordem que el tema dels pressupost està damunt la taula, però el tema clau és el pla general. En el pla general no és el mateix posar una retxa aquí o allà.

Quina feina heu fet amb el Pla d’Ordenació Urbana (PGOU)? Hem de recordar que hi havia una moratòria, aconseguida per Pastor al Parlament, que va permetre pitjar pausa d’un any a partir de l’1 d’octubre del 2014. El compromís i les ganes tant de l’anterior equip de govern com de l’actual era fer un pla general durant enguany. Ens presentaren un pla d’actuació segons el qual l’avanç havia d’estar presentat el mes de març, però l’equip de govern anterior el presentà al maig. Això ja són dos mesos de retard. Si li afegim que la feina que més temps havia d’ocupar, el catàleg de patrimoni, no s’havia ni començat... L’anterior equip de govern volia presentar un catàleg obsolet i ni tan sols aprovat pel Consell de Mallorca, un paper banyat. Què hem fet? Primer contractar la realització del catàleg de patrimoni. El primer intent d’externalitzar la feina quedà desert perquè no es podia complir el termini de dia 1 d’octubre. L’empresa que guanyà al segon intent posa de termini finals de gener o principis de febrer. Per altra part, ja s’han elaborat les alternatives de tots els nuclis excepte de Manacor. La intenció era acabar-lo aquesta setmana i presentar-lo a l’oposició. Quan se’ns acusa de no informar l’oposició, és mentida. La intenció és fer-la partícep, però primer s’havia de fer la feina.

El 24-M tant MÉS com El Pi vàreu tenir molt vot antibauzá. A Manacor, el PP perdé 7 regidors i més de la meitat dels suports. No creis que heu tudat aquest vot?

Aquesta és una gran pregunta a fer a Catalina Riera: si els seus vots eren antibauzá i per què els tuda d’aquesta manera anant a parar al PP, possiblement amb el candidat a batlia que més representa el bauzanisme a les Balears.

Ja, però vosaltres no heu volgut pactar amb El Pi.

No hem d’oblidar d’on ve El Pi. En altres municips és un partit de dreta regionalista, però a Manacor és un conglomerat de ressentits del PP i enfadats amb el PP per mor de l’expulsió d’Antoni Pastor.

La vostra relació amb El Pi era molt millor quan hi havia Pastor.

Possiblement amb El Pi encapçalat per Pastor hauria estat més fàcil arribar a un acord.

Es pot fer una millor oposició després d’haver governat?

Per descomptat.

Dia 12 d’octubre de l’any que ve anireu a fer feina?

Sí. Dia 12 d’octubre de l’any passat ja vaig fer feina. La meva empresa ho va agrair perquè va aconseguir un dia més de producció d’un humil treballador. No tots celebram qualque cosa dia 12.

stats