Política 23/12/2017

Jorge Moragas deixa Rajoy per ser ambaixador a l’ONU

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridMariano Rajoy es queda sense la seva mà dreta. El català que l’ha conduït cada dia -passejos matinals inclosos- en la seva resposta al Procés. Jorge Moragas, cap de gabinet del president espanyol des del 2011, va anunciar ahir que deixava el càrrec per ser ambaixador de l’ONU, amb seu a Nova York. Diplomàtic de formació, Moragas no ha exercit mai com a tal però sí que ha portat durant anys les relacions internacionals del PP -fins al punt que no va dubtar el 2004 a viatjar a Cuba amb l’únic objectiu de fer-se detenir.

Diputat al Congrés per Barcelona des de fa 13 anys, va aterrar a la Moncloa als trenta com a membre de l’equip de protocol de Felipe González. Quan José María Aznar va arribar-hi va interessar-se per un noi que es feia dir Jordi Moragas. S’acabava de firmar el pacte del Majestic i volia un català a prop. Des de llavors, ha sigut el català més promocionat dins del PP.

El 2011 passaria a convertir-se en els ulls, les orelles i el braç executor de Rajoy. No se n’ha separat i ha maniobrat contínuament contra l’independentisme. Tant el 2012 fent esclatar el cas Pujol com enredat en el laberint de l’operació Catalunya. Ara, després d’estimbar-se amb l’estratègia del 21-D, Rajoy perd el seu millor sentinella. Moragas estava ahir cofoi de creuar l’Atlàntic. La decisió l’hauria pres fa un any. El consell de ministres va aprovar ahir el nomenament.

stats