EDUCACIÓ
Política 18/04/2015

El Govern ha dividit per 7 els Ajuts per reutilitzar llibres en 4 anys

FAPA acusa Riera “d’insensible” i aquesta diu que fan ideologia

Mercè Pinya
2 min
El Govern destinarà el curs que ve 10 euros per alumne i curs a Primària i 13 a Secundària.

PalmaLa tan pregonada recuperació econòmica no s’ha notat en els ajuts per a la reutilització de llibres de text i material didàctic del Govern balear. Si bé el curs 2011-12 l’aportació econòmica per a cada alumne de Primària acollit al programa era de 75 euros, i 100 euros en el cas de Secundària, per al curs que ve, 2015-16, la Conselleria d’Educació ha rebaixat categòricament la quantia a només 10 euros per a Primària i 13 a ESO.

La retallada no ve d’ara, emperò, sinó de principi de legislatura, quan l’Executiu de José Ramón Bauzá decidí esmolar les tisores i retallar de 75 a 14 euros a Primària i de 100 euros a 15 a Secundària. La dràstica rebaixa fou del 81,3% i el 85% d’un curs per l’altre.

Ara, quatre anys després, i quan el discurs oficial parla de recuperació econòmica, els ajuts no només no s’han recuperat, sinó que fins i tot han baixat encara més respecte d’aquest curs 2014-15, en què el programa de reutilització de llibres de text preveu 17 euros anuals per als alumnes de Primària i 21 per a ESO.

FAPA Mallorca denuncia aquesta situació i titlla de “burla a les famílies” les instruccions donades a conèixer aquesta setmana per part de la Conselleria que dirigeix Núria Riera en què es detallen aquestes quanties econòmiques.

Aquest curs, “ningú no es podia esperar que ara tornassin a davallar la quantitat a la ridícula xifra de 10 euros a Primària i 13 euros a Secundària”, assegurà ahir el president de la Federació d’associacions de pares i mares, Vicenç Rodrigo. Consideren “vergonyosa” aquesta quantitat. Troba que la Conselleria d’Educació i els seus responsables “continuen maltractant les famílies i mostren la seva cara més dura i insensible” amb aquesta nova reducció.

FAPA adverteix que la implantació de la LOMQE a tot Primària i a ESO suposarà el curs que ve “un esforç encara més gran” per a les famílies.

“Plantejaments ideològics”

Núria Riera va acusar ahir la FAPA de fer “plantejaments amb càrrega ideològica”, per la participació de la federació en la campanya de la comunitat educativa ‘Pensa-hi’.

Pel que fa als ajuts, digué que es fa “el màxim esforç possible”, però que “les partides són les que són”.

stats