Publicitat
Publicitat

Carta a Lakshmi Mittal: 'Oh, benvinguts!'

Benvolgut senyor Mittal, gràcies per venir a Catalunya a casar la seva neboda i convidar 500 multimilionaris a l'enllaç. Quan un català va a l'Índia pateix una transformació espiritual. Desitgem que vostès també tornin transformats de Barcelona, però no precisament per la via mística.

En diem viatge iniciàtic del que fan molts conciutadans nostres quan van a l'Índia i en tornen transmutats en unes altres persones. Són capaços d'abandonar la feina que tenien, convertir-se al budisme, al veganisme, apadrinar un nen, omplir la casa d'encens i obrir un centre de ioga a Gràcia. Aquest cap de setmana, el viatge és a la inversa. Són vostès els que vénen a veure'ns i nosaltres els que pretenem que, després de l'experiència que tindran a Barcelona, ens apadrinin la ciutat sencera.

Hem viscut els dies previs al casament d'aquesta nit de la seva neboda com una revisió actualitzada del conte de la lletera. Els encenem les fonts de Montjuïc només per al seu gaudi, els tanquem avui tot el MNAC i els estenem una estora vermella per tota la ciutat perquè experimentin una transformació que, això sí, volem que sigui estrictament comercial. Ens hem imaginat que, quan tornin als seus despatxos luxosos, ordenaran que totes les inversions industrials que tenen repartides pel món es concentrin, a partir d'ara, a Barcelona. Que ja mai més voldran anar a comprar pisos, iots, joies, abrics i altres capricis a Nova York, a París o a Londres. Només tindran ulls per al passeig de Gràcia.

Tan preocupats com estàvem per fer de Barcelona el plató de Woody Allen, i ara per fi hem obert els ulls i convertirem totes les Rambles, des de plaça Catalunya fins al monument a Colom, en un immens decorat de Bollywood, perquè suposem que serà aquí on decidiran rodar totes les seves pel·lícules, molt més divertides -permeti'm que l'hi digui, senyor Mittal- que les de Woody Allen.

Per acabar, vull felicitar-lo, també, perquè no podien haver triat una data millor per casar la neboda. Just quan el nostre president acaba de tornar del seu país i ha citat Gandhi com a referent del nostre procés sobiranista pacífic (i inclusiu). En això, vostès també ens han fet veure que anàvem errats: ni el Quebec, ni Escòcia, ni Massachusetts, ni Holanda ni Suècia. Volem ser l'Índia del sud d'Europa i per això avui tots els catalans, ja ho veurà, ens unirem en un sol clam: "Visca els nuvis!!!"

Pensi que l'últim gran casament que va viure aquesta ciutat data de 1997. Els nuvis eren la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin i, per a la seva tranquil·litat, li diré que continuen casats, que tenen quatre fills preciosos i una vida molt plàcida, sobretot d'un temps cap aquí.

P. D .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF