Els creadors de ‘Pocoyó’ entren en concurs de creditors

El jutjat mercantil número 8 de Madrid ha declarat en concurs de creditors Zinkia, l’empresa creadora dels dibuixos animats infantils Pocoyó, després de no haver pogut arribar a un acord de refinançament amb una entitat privada titular d’un préstec de 2,5 milions d’euros. Segons ha indicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), s’ha designat administrador concursal Attest Integra, a petició del jutjat i del mateix supervisor borsari.

No obstant, Zinkia continua negociant amb els seus diferents creditors i amb potencials inversors per completar alguna transacció que permeti accelerar la sortida d’aquest procés concursal i normalitzar la seva activitat tan aviat com es pugui, “ocasionant el menor dany al seu prestigi i al de les marques de què és propietària”, segons ha assenyalat l’empresa.

El 26 de febrer la CNMV i el mercat alternatiu borsari van suspendre la cotització de Zinkia. Segons ha indicat recentment la companyia, el seu negoci és creixent i té expectatives suficients per confiar en una viabilitat futura. En aquest sentit, Zinkia ha subratllat que l’activitat comercial i el negoci de la societat estaven en una fase de desenvolupament i creixement que permeten afrontar el procés concursal obert “amb grans esperances d’èxit”.

Zinkia va aconseguir un resultat brut d’explotació d’1,8 milions d’euros el 2013. Aquesta xifra és un 60% inferior als 4,5 milions del 2012. El descens dels resultats es deu a una caiguda de les vendes i de la concessió de llicències.

EDICIÓ PAPER 22/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF