Publicitat
Publicitat

‘GR’ estrena l’etapa més urbanita

La nova temporada del programa del 33 se centra en la ciutat de Barcelona

Des del 2010 Marc de las Heras ha recorregut el Camí de Sant Jaume, els Pirineus i les Terres de l’Ebre i ha presentat als espectadors del 33 els racons, paisatges i persones que s’ha trobat en les seves rutes. A partir d’avui (22.05 h) tornarà a fer-ho, però amb una diferència important: els entorns rurals que han caracteritzat les quatre primeres temporades de GR deixaran pas a la gran ciutat i De las Heras s’endinsarà als carrers de Barcelona. “El plantejament és el mateix: jo sóc un viatger que descobreixo el territori, en aquest cas Barcelona -explica el presentador a l’ARA-. El programa està pensat com una descoberta, i ara ja havíem cobert pràcticament tot el mapa de Catalunya”.

A diferència de les temporades anteriors, les rutes proposades en els 13 capítols de GR Barcelona no es concretaran en un recorregut geogràfic, sinó que el fil conductor serà temàtic. Així, aquesta nit el programa girarà a l’entorn de l’urbanisme, i en entregues posteriors es parlarà de cultura, esports, història i dels miradors de la ciutat.

Tot i que l’espai no esquiva els punts més turístics de la capital catalana -avui, per exemple, visitarà la Sagrada Família al costat de l’arquitecte actual-, l’objectiu és descobrir la ciutat oculta que conviu amb els punts més emblemàtics: “Hi ha moltes coses que ens han sorprès, perquè estan al costat dels greatest hits de Barcelona però no les coneix ningú”, diu De las Heras. “El centre sempre surt, però hi ha un compromís de descentralització que per a nosaltres era molt important. Sant Andreu m’ha enamorat i Sants també. I el Carmel és increïble”, afegeix.

De fet, GR entén Barcelona en sentit ampli i en diversos capítols es mourà per ciutats de l’àrea metropolitana com Mataró, Vilafranca del Penedès i Sitges i s’aproparà a les muntanyes i parcs naturals que envolten la capital. Segons De las Heras, l’ingredient rural serà present en totes les rutes proposades i destaca, per exemple, que un dels capítols descobrirà els nombrosos horts urbans que hi ha a Barcelona.