EL RADAR

‘El Foraster’ treu llibre abans de reprendre la ruta per Catalunya

Quim Masferrer ja ha recorregut més de 4.000 quilòmetres per Catalunya visitant pobles de menys de mil habitants, però encara no n’ha tingut prou. Per això, el dia 27 TV3 estrenarà la segona temporada d’ El Foraster, que s’emetrà els diumenges a les 22.35. “El veurem en un poble de menys de 100 habitants, on els va conèixer absolutament tots, el veurem en un Carnaval molt peculiar i en un poble de frontera”, explica la cap d’entreteniment de TV3, Cristina Muñoz, per resumir algunes de les peculiaritats d’aquesta nova etapa, que s’inaugurarà a Godall, al Montsià. Com sempre, l’objectiu de Masferrer serà intentar captar l’essència de cada poble i dels seus habitants durant els dos dies que hi passarà, per després dedicar-los un monòleg.

“A cada poble on vas parles amb persones que, amb una generositat extraordinària, t’expliquen coses seves, i te les expliquen amb autenticitat, t’expliquen la seva veritat, i d’aquestes coses, fruit de la seva generositat, nosaltres en fem un programa”, explica el presentador, que assegura que algunes de les persones que va conèixer durant la primera temporada ara li truquen com si fossin “amics de tota la vida”. Fins i tot, diu, li han demanat que oficiï la boda entre els dos joves de Santa Maria d’Oló que es van prometre davant de les càmeres del programa.

Aquestes i altres anècdotes queden recollides a El dietari d’El Foraster, un llibre editat per TV3, Ara Llibres i Brutal Media que recorda els racons i les persones més entranyables que Masferrer va conèixer durant la seva primera ruta per Catalunya i afegeix tot el que han donat de si aquestes coneixences un cop acabat el programa. El llibre, que ja és a la venda, inclou també fitxes dels pobles, reflexions personals i curiositats dels rodatges.