Publicitat
Publicitat

CRÍTICA XARXES

Danys tecnològics col·laterals

Dropbox, un dels serveis d’emmagatzematge de fitxers al núvol més populars, prepara aquests dies la seva sortida a la borsa. Per animar els possibles inversors, ha incorporat una funció d’àlbum fotogràfic que aspira a atreure els usuaris que pengen les imatges a Facebook o a Flickr. Però la novetat que ha aixecat més polseguera és el fitxatge de Condoleezza Rice com a consellera d’administració de l’empresa. Rice, que va ser secretària d’Estat del govern de George W. Bush entre el 2005 i el 2009, està considerada una de les impulsores de la invasió de l’Iraq l’any 2003 per desactivar les suposades armes de destrucció massiva que Saddam Hussein acumulava, segons ens va assegurar José María Aznar.

Alguns usuaris de Dropbox s’han pres fatal el nomenament de Rice i criden a boicotejar el servei mitjançant la web www.drop-dropbox.com, en què s’explica l’historial de Rice i el que han de fer els usuaris que vulguin traslladar les seves dades a serveis alternatius.

No és l’única empresa del ram que ha irritat darrerament la seva parròquia per motius aliens a la tecnologia. La fundació Mozilla, responsable del navegador web Firefox i del sistema operatiu mòbil Firefox OS, ha tingut un conseller delegat d’allò més fugaç: Brendan Eich ha durat menys de dues setmanes en el càrrec, que ha deixat en plena polèmica per la revelació que l’any 2008 va donar 1.000 dòlars a una campanya que pretenia fer inconstitucionals els matrimonis entre homosexuals. Tres dels cinc consellers van plegar en fer-se públic el nomenament d’Eich, alguns empleats van reclamar-ne la dimissió i els col·lectius gais van iniciar enceses campanyes de boicot a les xarxes socials. La web de contactes OkCupid recomanava als usuaris que hi accedien amb Firefox que canviessin de navegador.

Brendan Eich va fundar Mozilla i n’era el màxim responsable tècnic, i també el creador del llenguatge JavaScript.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF