Publicitat
Publicitat

EL RADAR

‘Breaking bad’ i ‘House of cards’, entre els guardonats als Peabody

Les sèries Breaking bad, House of cards i Orange is the new black són alguns dels formats televisius guardonats en la 73a edició dels premis Peabody, que cada any distingeixen propostes de qualitat a la ràdio, la televisió i internet. En aquesta ocasió s’han atorgat 46 guardons, que han recaigut també en sèries com The bridge o Scandal, així com en produccions de ficció d’origen europeu com la francesa Les revenants, la danesa Borgen o la britànica Broadchurch. També la sèrie d’animació pakistanesa Burka avenger, sobre una superheroïna musulmana que oculta la seva identitat sota un burca, ha estat reconeguda amb un Peabody.

Més enllà de la ficció, els premis -coneguts com els Pulitzer de la ràdio i la televisió- han guardonat també diversos documentals i sèries de reportatges, majoritàriament produïts per la televisió pública dels Estats Units, la PBS, sobre temàtiques com l’autisme, els abusos sexuals dins de l’exèrcit o la història dels col·lectius llatí i afroamericà al llarg dels últims segles. Pel que fa a programes concrets, el jurat dels Peabody ha reconegut la cadena local WBZ de Boston per la cobertura que va oferir de l’atemptat amb bomba durant la marató de la ciutat l’abril de l’any passat, i també la CBS per l’entrevista amb el president de Síria, Baixar al-Assad, que va emetre al setembre.

En l’àmbit d’internet, destaca el premi que ha rebut el reportatge interactiu A short history of the highrise, del New York Times, que resumeix 2.500 anys de construccions humanes. Per la seva banda, el veterà periodista de la cadena NBC Tom Brokaw ha estat premiat a títol personal.

La gala de lliurament dels premis Peabody tindrà lloc el 19 de maig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF