Publicitat
Publicitat

Grècia

El govern grec proposa ara la reobertura parcial de la televisió pública

El primer ministre vol designar "una comissió temporal que contracti un petit nombre de treballadors per tal que l'emissió de programes d'informació es reprengui immediatament"

El primer ministre grec, Andonis Samaràs, va proposar ahir la reobertura parcial de la televisió pública grega (ERT), després que dimarts el seu tancament inesperat i per decret provoqués moltes crítiques a Europa i entre els ciutadans. “Una comissió temporal amb un ampli suport dels partits podria ser designada per contractar un petit nombre de treballadors amb la finalitat que l’emissió de programes d’informació es reprengui immediatament”, va dir Samaràs en un comunicat. L’anunci arriba abans que dilluns el primer ministre es reuneixi amb els seus socis de govern, el socialista Pasok i la formació d’esquerres Dimar, que van expressar obertament el seu desacord amb el tancament, i van reivindicar la “necessitat d’una reestructuració” però amb una ERT oberta.

Quart dia consecutiu de manifestacions

Centenars de treballadors de la televisió i la ràdio van manifestar-se ahir davant la seu per quart dia consecutiu. Dijous s’havia convocat una vaga general en suport als treballadors d’ERT amb un seguiment dispar, molt fort entre el sector públic i pràcticament nul entre el privat. En canvi, la participació en la manifestació de protesta contra el tancament davant la seu sí que va ser nombrosa, i s'hi van reunir almenys 10.000 persones, segons la policia, i el doble, segons els sindicats. El president de la Unió Europea de Radiodifusió, Jean-Paul Philippot, va demanar ahir des d’Atenes a l’executiu que “reconsideri la seva decisió” i “restauri el senyal”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF