Publicitat
Publicitat

76 morts i 200 ferits en un atac terrorista de l'Estat Islàmic a Bagdad

L'Iraq afronta des del juny de l'any passat una cruenta guerra contra l'EI, que ha proclamat un califat en aquest país i la veïna Síria

Almenys 76 persones han mort i 200 més han resultat ferides aquest dijous en una explosió provocada per un camió carregat d'explosius en un mercat cèntric de Bagdad. El grup terrorista Estat Islàmic s'ha atribuït aquest atac.

"Un camió frigorífic ha esclatat a l'interior del mercat de Jamila cap a les 6 del matí", ha informat l'oficial de policia Mushin al-Saedi. "Han mort moltíssimes persones", ha afegit. Situat al barri de Sadr, de majoria xiïta i al nord-est de la capital, aquest mercat és un dels més grans de la ciutat i hi acudeixen centenars de persones cada dia.

Mentre els equips de rescat buscaven supervivents entre la runa de les botigues i parades destrossades, familiars i testimonis de l'explosió s'agrupaven al lloc dels fets cridant i culpant el govern. "Responsabilitzem el govern, és l'únic responsable", ha insistit un testimoni de l'atac, Ahmed Ali Ahmed, que demanava al mateix temps que l'executiu del país desplegués l'exèrcit i les milícies xiïtes als principals punts de conflicte de la ciutat.

Des de l'estiu de l'any passat, l'Iraq afronta una cruenta guerra contra l'Estat Islàmic, que ha conquistat àmplies zones del país i hi ha proclamat un califat salafista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF