Publicitat
Publicitat

Els disturbis a l'Argentina han causat almenys vuit morts

La vaga de policies iniciada fa una setmana propicia saquejos i aldarulls a tot el país

Els saquejos de comerços i els aldarulls propiciats per la vaga de policies, que reclamen un augment salarial, ja han causat la mort de vuit persones. Els disturbis van començar a la segona ciutat del país, Córdoba, fa una setmana.

L'onada de saquejos i el conflicte policial coincideix amb el trentè aniversari del retorn de la democràcia a l'Argentina, que se celebra aquest dimarts, i els líders opositors han reclamat la suspensió dels actes commemoratius. Els disturbis han generat un clima de psicosi col·lectiva entre els comerciants, alguns s'han armat i d'altres s'han plantejat tancar durant les festes de Nadal per evitar robatoris.

El ministre de Justícia, Julio Alak, ha considerat que els robatoris estan organitzats i ha assegurat que la Justícia "actuarà amb fermesa" davant dels saquejadors i també "davant dels que han de brindar un servei públic, com la seguretat, i no ho estan complint", en clara referència als policies que fan vaga.

Els agents que van iniciar les protestes han arribat a un acord amb les autoritats de Córdoba per augmentar el sou base fins als 8.000 pesos (928 euros). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF