Publicitat
Publicitat

Perfils

Tres "herois" de les filtracions, tres destins diferents

Bradley Manning

El soldat Bradley Manning, responsable de la filtració de més de 700.000 documents amb informació classificada dels Estats Units a Wikileaks, és protagonista d'un judici militar que haurà de decidir si el condemna per haver "ajudat l'enemic" i, en conseqüència, l'envia a presó perpètua. Manning, de 25 anys, va ser detingut el maig del 2010 quan era analista d'intel·ligència a l'Iraq. Snowden es va escapar, Manning no hi va ser a temps.

Julian Assange

És potser la cara més visible d'una era que comença a perfilar-se com la que va fer emergir individus amb habilitats tecnològiques, capaços de fer molt mal als més poderosos, destapant-ne les vergonyes. El fundador de Wikileaks va saltar a la fama gràcies a la informació que va passar Manning, però ha tingut un destí ben diferent. Fa un any que aquest australià s'ha refugiat a l'ambaixada equatoriana de Londres, d'on no pot sortir.

Edward Snowden

L'extècnic de la CIA va convertir-se a principis de mes en la nova cara de les filtracions. La seva feina ha deixat al descobert programes de vigilància massius dels Estats Units i el Regne Unit als seus ciutadans, despertant un debat intensíssim sobre la privacitat i la seguretat arreu. Amb el consell de Julian Assange, que sembla voler erigir-se com el seu mentor, intenta ara evitar la sort dels seus predecessors i rebre asil en un país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF