Publicitat
Publicitat

El papa Francesc: "Els divorciats no estan excomunicats, són part de l'Església"

Assegura que la comunitat cristiana ha "d'animar" aquestes persones "a viure cada vegada més la seva pertinença a Crist"

El papa Francesc ha afirmat aquest dimecres que les persones que han establert una nova convivència després de la seva ruptura matrimonial " no són excomunicades i no han de ser tractades com a tals", sinó que " formen part de l'Església".
"Avui ens referim a la situació d'aquells que després de la ruptura del seu vincle matrimonial han establert una nova convivència. [...] Aquestes persones no estan excomunicades, com alguns pensen, formen part de l'Església", va dir Jorge Bergoglio.

El pontífex ha fet aquestes reflexions en l'audiència general d'aquest dimecres, que s'ha celebrat a l'Aula Pau VI.
El papa Francesc ha llançat una pregunta: "Com podem recomanar a aquests pares que facin tots els possibles per educar els seus fills en la fe cristiana si els allunyem de la vida de la comunitat, com si fossin excomunicats?".

I tot seguit ha subratllat que " és necessària una autèntica i fraterna acollida" d'aquestes persones en el si de l'Església catòlica. El pontífex argentí ha assenyalat que "l'Església sap que situacions com aquesta", en relació amb les noves unions després d'un divorci, "contradiuen el sagrament cristià", però ha reconegut que són problemes reals que afecten especialment "els més petits". "Els més petits són els que més pateixen [...]. No s'ha de sumar més pes al que aquests nois ja suporten quan estan en aquesta situació", ha comentat.

Per això, ha insistit que la comunitat cristiana ha "d'animar" aquestes persones "a viure cada vegada més la seva pertinença a Crist i a l'Església amb la pregària, l'escolta de la paraula de Déu, la participació en la litúrgia, l'educació cristiana dels fills, la caritat, el servei als pobres i el compromís per la justícia i la pau".

"Tots poden formar part de la comunitat, l'Església és la casa paterna en la qual hi ha espai per a tothom [...]. L'Església no té les portes tancades per a ningú", ha conclòs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF