Publicitat
Publicitat

Itàlia

Berlusconi, condemnat a 7 anys de presó i inhabilitat per exercir càrrecs públics pel cas Ruby

L'ex primer ministre italià està condemnat per haver mantingut relacions sexuals amb una menor a les festes 'bunga-bunga' i per haver fet servir la seva influència per alliberar-la d'una comissaria. La fiscalia demanava 6 anys de presó i inhabilitar-lo de per vida

El Tribunal de Milà ha condemnat l'ex primer ministre del govern italià Silvio Berlusconi a set anys de presó i l'ha inhabilitat per exercir càrrecs públics, per incitació a la prostitució de menors i abús de poder.

Després de 27 mesos de procés i 50 audiències, les jutges han elevat la pena que sol·licitava la fiscal, Ilda Boccassini, que reclamava sis anys de presó i inhabilitació de per vida de càrrec públic.

Boccassini assegura que "no existeix dubte" que la jove marroquina Karima El Marough, coneguda com a Ruby, "havia mantingut sexe amb Berlusconi i n'havia obtingut beneficis a canvi" quan encara no havia complert 18 anys.

Però també s'aclarirà si Berlusconi va cometre abús de poder quan va trucar a una comissaria de Milà per suposadament demanar la posada en llibertat de la marroquina, que havia sigut detinguda sota l'acusació de robatori, adduint que era neboda del llavors president egipci, Hosni Mubàrak. El passat 3 juny els advocats de Berlusconi van demanar l'absolució total del seu client al·legant que els "fets imputats no existeixen".

Si Boccassini havia considerat que a les festes de la mansió de Berlusconi a Arcore es va convidar noies "que formaven part d'un sistema de prostitució organitzat per a la satisfacció del plaer sexual" del polític, els advocats de Berlusconi van parlar de "sopars elegants i normals". Els lletrats han reiterat que el primer ministre "estava convençut" que Ruby era egípcia, parent del llavors president d'aquest país, Hosni Mubàrak, i que era major d'edat, i que en cap moment hi va haver relacions sexuals.

Sigui quin sigui el veredicte, Berlusconi té dret a apel·lar, però igualment la sentència pot comportar problemes al govern italià. Segons escriu avui el diari 'La Repubblica', davant una condemna, Berlusconi reaccionarà de dues maneres: amb aparicions televisives en els pròxims dies en què intentarà demostrar la seva innocència, però també "ficant pressió" a l'executiu de coalició de què el seu partit, el Poble de la Llibertat, forma part.

Després de la sentència d'avui, Berlusconi també té pendent la resolució, s'espera que a l'octubre, del Tribunal Suprem sobre la seva condemna per frau fiscal en el cas Mediaset a quatre anys de presó (que no hauria de complir perquè es reduirien a un) i a cinc d'inhabilitació en l'exercici de càrrecs públics, que sí que haurà de complir.

Però a més, a finals de mes començarà l'audiència preliminar del judici per la suposada compra el 2007 del senador Sergio de Gregorio per fer caure el govern de Romano Prodi. També l'ex primer ministre italià té pendent el judici en apel·lació després de la condemna a un any de presó per violació del secret de sumari en la instrucció del cas Unipol, per haver publicat il·legalment les escoltes telefòniques al diari 'Il Giornale', propietat del seu germà Paolo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF