OBSERVATORI
Portada 18/05/2015

Una vaga dóna vots?

Qualsevol observador distant hauria recomanat deixar-les per després del 24-M, però per ventura les programen ara i aquí conscients que més enllà de diumenge els encarregats a les Balears de perpetrar el pla del ministre Wert hauran de ser uns altres

i
Maties Salom
2 min

La vaga d'aquest dimarts als centres educatius l'ha convocada el Govern com a demostració de força davant l'Assemblea de Docents. L'estratègia s'entén poc si ens atenem a la capacitat de mobilització demostrada pels mestres aquesta legislatura i la juxtaposició pràctica dels exàmens exigits per la Llei Orgànica de Qualitat Educativa (LOMQE) amb les exèquies programades per a diumenge que ve. Serà el penúltim acte de l'assetjament dels responsables actuals a la comunitat educativa, agreujat per la vulnerabilitat de la població captiva: alumnes de tercer de Primària. 8 i 9 anys.

Qualsevol observador distant hauria recomanat deixar-les per després del 24-M, però per ventura les programen ara i aquí conscients que més enllà de diumenge els encarregats a les Balears de perpetrar el pla del ministre Wert hauran de ser uns altres. En el darrer revolt de la seva bona gestió, José Ramón Bauzá ha volgut tenir un record per a la vaga indefinida que el va dur a protagonitzar les primeres planes de tots els informatius espanyols i també ha creat una Mesa de Mares i Pares d'Alumnes que ha deixat perplexes i insatisfetes les associacions implicades. Més llenya al foc.

El menyspreu per les mobilitzacions anti-TIL qualificant els assistents a les manifestacions massives com "una porció de la comunitat educativa", diumenge a la Sexta, torna a demostrar l'obcecació del president en funcions amb la seva croada personal, que el mena directe a la derrota electoral però, a canvi –i gràcies també a aquestes darreres gesticulacions–, el farà pujar als altars dels defensors de l'essència espanyola 'castissa' en aquest nostre territori de frontera. Un màrtir per Espanya: només s'entén així.

Conten que la resposta de Gabriel Cañellas a les mobilitzacions en defensa del territori de principis de la dècada dels 90 era un "tanmateix, cap d'aquests no ens vota!". La diagnosi s'ha aplicat de manera sistemàtica a totes les manifestacions contra mesures més o menys contestades dels governs successius. Ara el PP compta que cap dels vaguistes d'aquest dimarts són vots propis i que podrà tornar a articular un discurs entorn de la "irresponsabilitat" dels mestres, atribuint-los voluntat electoral. Res de nou. A cinc dies, però, sorprèn.

stats