INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES
Portada 31/03/2015

Els alumnes de Son Macià aniran a classe a l'IES Manacor mentre es construeixi l'escola nova

Educació diu que les obres començaran a l'estiu i margina l'Ajuntament en el procés

Margalida Bonnín
2 min
Els 132 alumnes de Son Macià ocuparan part d'una ala de l'institut. Foto: G. MAS

ManacorEls 132 alumnes del CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià aniran a classe a l'IES Manacor durant el proper curs. Aquesta situació excepcional és la conseqüència de la construcció de la nova escola al nucli, les obres de la qual començaran a l'estiu, segons ha assegurat aquest dimarts el director general de Planificació i Infraestructures Educatives, Bartomeu Isern. Es tracta d'una infraestructura reclamada des de fa 12 anys.

Els escolars ocuparan la part que queda lliure d'una de les ales de l'institut. Són nou espais de 30 metres quadrats (les aules) i dos espais de 15 m2, segons ha indicat el director del centre, Jaume Adrover, que divendres hi féu una visita juntament amb Isern. Els horaris es quadraran de manera que els alumnes de Secundària i els petits no coincideixin al pati, com tampoc no es creuaran als passadissos.

"Allò ideal seria no desplaçar els al·lots, però n'hem de mirar el costat positiu", ha dit Adrover. Aquesta solució és la "menys dolenta" també per als pares i mares dels alumnes. "No hauríem acceptat que repartissin els al·lots per diferents centres, com feia comptes la Conselleria", ha indicat aquest dimarts Elisabet Vaquer, presidenta de l'Amipa. El Govern ha creat una partida pressupostària perquè els alumnes d'Infantil –que no tenen cobert el transport escolar– no hagin de pagar l'autocar.

Sense informar-ne l'Ajuntament

Les desavinences entre la Conselleria i l'Ajuntament de Manacor en les negociacions per l'escola nova han estat freqüents i han augmentat des que el Consistori no està governat pel Partit Popular. Avui mateix, la tinent de batle, Catalina Riera, ha convocat una roda de premsa per denunciar la manca total d'informació per part de la Conselleria. Segons ha informat –i documentat–, el Govern no ha donat resposta a les reiterades peticions d'informació. Una era sobre la ubicació dels alumnes mentre durassin les obres, ja que en un principi l'Ajuntament havia d'oferir un solar a Son Macià per instal·lar-hi aules prefabricades.

Des del mes de novembre de 2014, quan la consellera Núria Riera es reuní amb la comunitat educativa de Manacor, la informació ha estat "zero", ha indicat Cati Riera. "Hi ha hagut una falta total de respecte institucional", ha afegit. De fet, Núria Riera va fer ahir una visita institucional a la capital de Llevant, de la qual ni tan sols no s'informà l'Ajuntament, ha denunciat la regidora.

Projecte

El projecte de la nova escola ja està elaborat i inclou aportacions fetes per la comunitat educativa, com la inclusió d'espai per fer-hi un hort, un col·lector d'aigües pluvials o ventilació al gimnàs. El cost, segons ha assenyalat Isern, serà de tres milions d'euros, aproximadament, i la licitació començarà "abans de l'estiu".

Això no obstant, tant l'Amipa com el director del centre s'hi han mostrat escèptics i prudents. "Fins que no vegem que comencen les obres, no ho creurem", ha dit Vaquer.

stats