PILOTETES AMB SALSA

Pilotes.
Miquel Calent
17/05/2015
1 min

Capolam les carns (també podem dir al nostre carnisser que ho faci). Barrejam la carn amb sis alls i el julivert picats molt menuts, hi afegim una generosa quantitat de moraduix i també la poma tallada a dauets molts petits. Ho salpebram al nostre gust i ho remenam tot molt bé. Donam forma a les pilotes i les passam per farina. Fregim les pilotetes en abundant oli d’oliva i les reservam en un plat degotador. Retiram la pràctica totalitat de l’oli i en deixam només una mica per a la salsa. Filetejam els alls restants i els dauram lleugerament, hi afegim la ceba picada, ho salam i ho deixam coure uns cinc minuts a foc fort. Hi abocam el vi blanc i el llorer i prosseguim la cocció de la ceba a foc fluix unes dues hores més. Arribats a aquest punt, només queda afegir-hi les pilotes i deixar-les coure deu minuts amb el sofregit. Bon profit!

INGREDIENTS

l 300 grams de magre de porc

l 300 grams de carn de vedella

l 200 grams de pollastre

l 200 grams de ventresca de porc fora cuiro

l Dues cabeces d’alls i una poma

l Un manat de julivert

l Un manadet de moraduix

l Quatre quilos de cebes

l Dues fulles de llorer

l Una botella de vi blanc

l Ametlles torrades

l Brandi i brou de carn

l Sal, pebre bo i oli d’oliva

stats