ENS PÚBLIC DE RÀDIO I TELEVISIÓ
Portada 16/07/2015

L'esquerra proposa per dirigir IB3 Xesca Vidal, Pere Bagur, Toni Sintas i Joan Marí

Planteja al PP aquests quatre noms per evitar el bloqueig en la votació de dimarts

Q. Torres
2 min
/ARA BALEARS

PalmaEls portaveus dels grups d'esquerra al Parlament han plantejat al PP quatre noms com a possibles directors generals d'IB3: Xesca Vidal, Pere Bagur, Toni Sintas i Joan Marí. El PP té fins aquest divendres per donar una resposta. Si accepta un d'aquests noms, possiblement es podrà desbloquejar el relleu del consell de direcció, que s'ha de votar dimarts en un ple extraordinari al Parlament.

Els quatre noms plantejats pels grups d'esquerra tenen perfils diferents. Xesca Vidal, proposada per Podem, és experta en comunicació pública amb més de 25 anys d'experiència. És doctora en Ciències de la Informació, especialitzada en audiovisuals, i membre de la Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión. Ha estat directora de comunicació a l'empresa Camper, al Congrés dels Diputats, al Ministeri d'Administracions Públiques, a l'Ajuntament de Palma i al de Calvià. Actualment es dedica a impartir cursos i entrenaments per parlar en públic i a l'assessoria i consultoria per al disseny, estratègia i desenvolupament de projectes de comunicació.

Joan Marí, proposat per MÉS per Mallorca, és actualment director del programa 'Cronos' del Canal 33. Aquest periodista formenterenc ha estat director del setmanari 'El Temps', redactor a 'Diari de Balears' i des de fa anys ha desenvolupat diverses funcions a la Televisió de Catalunya o a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Ha estat cap de relacions institucionals de Televisió de Catalunya i cap del gabinet de direcció mentre Mònica Terribas fou la directora de Televisió de Catalunya. I ha estat també cap de Comunicació i Relacions Institucionals de la Corporació Catalana. És membre fundador del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears.

Pere Bagur, proposat per MÉS per Menorca, és un periodista menorquí que ha estat director del Grup Cope a Menorca i que té una llarga trajectòria en ràdio, publicacions periòdiques i en el món de la televisió. Ha estat, entre altres, director de la televisió local de Manacor i director general de Menorca Media, el primer grup multimèdia de Menorca.

Finalment, Antoni Sintas, proposat pel PSIB és director tècnic de Televisió de Mallorca. Aquest enginyer en telecomunicació i electrònica ha estat durant aquests darrers quatre anys l'únic empleat de la televisió insular que, formalment, va tancar l'equip de govern del PP al Consell de Mallorca l'any 2011.

La intenció de les formacions d'esquerra és que el PP accepti almenys un d'aquests quatre noms per dirigir la ràdio i televisió pública i, a partir d'aquí, poder completar el consell de direcció en la votació de dimarts al Parlament. El plantejament dels progressistes és que ells puguin proposar els sis membres del consell de direcció que han acabat el seu mandat i el PP mantingui els tres membres restants designats a proposta seva i que acaben el mandat el 2018.

El consens amb el PP és clau perquè es necessita una majoria de dos terços (40 dels 59 diputats) per elegir als membres del consell de direcció. Si el PP no accepta cap dels quatre noms proposats, es rompran les negociacions i, en principi, es mantindrà la votació per dimarts, que perdria el Pacte en no obtenir la majoria qualificada. A partir d'aquest moment començarien a comptar sis mesos, després dels quals es podria fer una segona votació en la qual bastaria majoria simple. El Pacte, però no vol esperar sis mesos i iniciarà una reforma urgent de la Llei d'IB3 per evitar el bloqueig.

stats