Gelat de sobrassada amb sopa de meló:
Ingredients i recepta
Gelat de sobrassada: Encalentim la llet i la nata amb el sucre i la mel. Fora del foc li afegim la sobrassada. Ho deixam en infusió un mínim de vuit hores. Passat aquest temps ho trituram i ho colam. Podem estabilitzar-ho amb una micona de gelatina. Ho passam a la geladora. Sopa de meló: Pelam el meló però llevant-li només la capeta més externa. El netejam de pinyols. Tallam el meló de manera que en separem el centímetre més extern. La part interior, més sucosa, la liquarem. Amb la part exterior en farem una gelea amb una proporció de 300 g de sucre per 500 g de meló. Per fer la sopa de meló, barrejarem gelea i suc de meló amb llet i nata a fi d’aconseguir la textura i la dolçor desitjada. Muntatge: Posam una cullerada de crostons i damunt una bola de gelat de sobrassada. Hi afegim ametlles arrebossades amb un toc de confitura de tomàtiga i la sopa de meló. Bon profit!
Gelat de sobrassada:
500 mil·lilitres de llet
250 mil·lilitres de nata
250 grams de sobrassada vella
140 g de sucre i 60 g de mel
Sopa de meló:
Un meló
Sucre roig
Llet i nata
Suc de llimona
A més:
Ametlles arrebossades
Crostons de xeixa agredolços
Confitura de tomàtiga