Lloguer turístic
Política 26/01/2018

El Consell de Mallorca aprova la zonificació provisional de l'illa

Els partits del Pacte hi han votat a favor i ara hi haurà 30 dies d'exposició pública del document

Jaume Ribas
2 min
Només es podrà llogar 60 dies a l’any a 31 nuclis de Mallorca

PalmaCap sorpresa. Els partits del Pacte d'esquerres (PSIB, MÉS i Podem) han fet pinya amb la consellera responsable del Departament de Territori, Mercedes Garrido, i han aprovat el projecte de zonificació turística presentat el passat divendres 19 de gener. El Consell de Mallorca havia convocat per aquest divendres dematí un ple extraordinari amb un únic punt de l'ordre del dia: la votació del projecte de zonificació per al lloguer turístic.

Ara, s'obrirà una període d'exposició pública en què el projecte de zonificació podrà rebre al·legacions i esmenes per part dels ajuntaments. Com ja avançava la Llei de turisme i la pròpia presentació del projecte, aquestes al·legacions només seran vinculants si són més restrictives que l'esborrany actual del Consell. Si no, l'acceptació de les esmenes dependrà del criteri del Consell insular.

S'ha celebrat un ple extraordinari per aprovar la zonificació turística provisional

L'oposició formada pel Partit Popular, El Pi i Ciutadans ha votat en contra de la zonificació turística provisional. Els tres partits de la dreta i el centre-dreta han emès dures crítiques al projecte presentat per l'equip de Govern del Consell. La votació s'ha resolt amb els 16 vots a favor dels partits d'esquerres i els 15 vots en contra de l'oposició.

Estanislao Pons, de Ciutadans, ha qualificat el projecte de "txapussa", mentre que el popular Mauricio Rovira l'ha anomenat "bodrio". Antoni Amengual, del PI, ha demanat "un estudi més acurat" i ha denunciat que "el govern d'esquerres s'ha convertit en el veritable enemic del lloguer turístic".

Una de les crítiques en que més ha incidit l'oposició ha estat la "discriminació" que es produeix en casos com el de Pollença o el de Sóller. En aquests municipis, la regulació provisional limita el lloguer turístic a 60 dies en l'habitatge principal al poble, al nucli d'interior, però permet tot tipus de lloguer turístic als Ports d'un i l'altre municipi.

stats