Política 28/03/2023

Zapatero preveu que Armengol revalidarà el Govern: "La dreta ofereix una alternativa poc atractiva"

L'expresident del govern espanyol sosté que les dades econòmiques a les Balears "són bones" i "el més lògic és que es renovin les majories"

ARA Balears
2 min
L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero aquest dilluns

PalmaL'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha vaticinat que l'actual líder del Govern balear, Francina Armengol, "continuarà de presidenta" després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Així s'ha expressat aquest dilluns Zapatero en declaracions als mitjans, prèvies a la conferència organitzada pel Cercle d'Economia de Mallorca a l'hotel GPRO Valparaíso, a Palma.

"Aquí fa la impressió que la gestió ha estat raonable. Les dades econòmiques són bones i pens que el més lògic és que es renovin les majories", ha insistit l'expresident, que ha ressaltat que totes les comunitats autònomes són importants demanat pel paper de les Balears en el resultat de les urnes a escala estatal.

"Hem de tenir en compte que el respecte a unes eleccions autonòmiques i locals és que es vota això, gairebé amb tota seguretat en funció del candidat que més t'agradi, i després ja hi haurà eleccions a final d'any i tindrem un altre debat", ha assenyalat.

A més, Zapatero s'ha mostrat convençut que, en línies generals, "l'esquerra sortirà bé de les eleccions municipals i autonòmiques, perquè la gestió social i econòmica està sent positiva i perquè la dreta ofereix una alternativa molt poc atractiva". "El més crucial és que se celebraran unes eleccions en un clima econòmic positiu després d'uns anys difícils", ha destacat. Per això, pronostica que la majoria parlamentària progressista i el govern de Pedro Sánchez renovaran mandat després de les eleccions generals vinents, "amb un convenciment profund".

Valoració del govern de coalició

Demanat per una valoració sobre l'actual govern de coalició a Espanya, Zapatero ha ressaltat que amb ell "hi ha més feina que abans de la pandèmia, el creixement econòmic se sosté, s'ha donat un impuls important al sistema de pensions i s'ha garantit la capacitat adquisitiva", entre altres exemples.

D'aquesta manera, l'expresident s'ha referit a l'actual Executiu com a govern "homogeni" i ha desitjat que "en un futur es pugui anar acompanyant de mètodes i procediments de la discrepància", però "el resultat per a l'evolució del país després d'una pandèmia i l'impacte de la guerra és tremendament positiu", ha reiterat.

"No em produeix cap incomoditat un debat d'idees i polítiques diferents, és sa en democràcia sempre que hi hagi la consciència general d'un projecte polític que a l'esquerra té més coherència que a la dreta", ha sentenciat.

En aquesta línia, Zapatero ha conclòs que a l'esquerra "es comparteixen els veritables valors", davant de les posicions de Vox i del PP, "on hi ha molt més divorci i inconsistència". "Ho acabam de veure a la moció. Es posa de manifest que hi ha un govern amb balanç i que, d'altra banda, hi ha un embolic monumental de projecte des del punt de vista dels grans ancoratges polítics i ideològics", ha finalitzat l'expresident.

stats