Igualtat
Política 17/11/2022

Yllanes assegura que les revisions de penes per la llei del 'només sí és sí' corresponen a "jutges professionals aplicant la llei"

El vicepresident del Govern espera que el Tribunal Suprem unifiqui doctrina sobre les revisions de les condemnes

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Juan Pedro Yllanes.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assenyalat que les revisions de les condemnes d'acord amb la llei coneguda popularment com del 'només sí és sí', no són una "qüestió de jutges masclistes, sinó de jutges professionals que apliquen la llei".

En aquest sentit, el representant balear ha qualificat de "temerari" i "excés verbal", les paraules de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en les quals afirmava que "el masclisme" podria fer que els membres de la judicatura interpretaren erròniament el text legislatiu.

Yllanes ha fet aquestes declaracions en un acte de l'Associació Judicial Francisco de Vitòria celebrat a Palma aquest dimecres, retransmès per Europa Press. "Els jutges tenen l'obligació estricta d'aplicar la llei penal més favorable i, per tant, fan el seu treball", ha puntualitzat.

A més, el conseller ha afegit que "el més important" és que la qüestió arribi al Tribunal Suprem per unificar la doctrina sobre si procedeixen o no les revisions que s'estan fent. "Aquesta serà la guia a seguir per tots els tribunals i si efectivament es manté que cal continuar revisant perquè existeix aquest defecte, el que s'ha de fer és proposat un nou text", ha remarcat.

stats