Política 10/08/2015

Soria i Wert neguen haver-se'n anat de vacances gratis a Punta Cana

El ministeri d'Indústria diu que Soria va passar dues nits a l'hotel, però que les va pagar de la seva butxaca. Wert nega haver posat mai els peus a l'establiment. Tots dos amenacen amb accions juidicials, mentre el PSOE demana explicacions

Ara
3 min
L'hotel on s'han allotjat Soria i Wert a Punta Cana, a la República Dominicana / Breathless Punta Cana Resort & Spa

MadridPolèmica sobre les vacances del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i el fins fa poques setmanes ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Segons publica aquest dilluns eldiario.es, els dos polítics han passat una setmana de vacances a Punta Cana (República Dominicana) amb les seves respectives dones convidats pel propietari d'una cadena d'hotels a les Canàries, un dels quals construït amb una llicència il·legal. Una informació que ha desmentit de forma rotunda el ministeri de Soria en un comunicat. D'acord amb el que informa el digital, Wert i Soria haurien dormit a l'hotel Breathless Punta Cana Resort & Spa, on la nit costa una mitjana de 980 euros per persona. El ministre de Turisme va inaugurar el 2013 aquest hotel.

Tant el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, com l'exministre de Cultura i actual ambaixador d'Espanya davant l'OCDE a París, José Ignacio Wert, han negat aquest dilluns haver estat convidats a passar unes vacances en l'hotel en companyia de les seves respectives parelles, convidats tots ells pel propietari de la cadena hotelera canària Grup Martinón. Aquesta empresa posseeix també el luxós hotel Volcán de Lanzarote, declarat il·legal per la justícia i en què Sòria, segons aquestes informacions, s'ha allotjat en alguna ocasió.

Wert ho nega

L'exministre d'Educació, Cultura i Esport José Ignacio Wert ha negat "rotundament" haver passat les seves vacances en un hotel que diu no conèixer, situat en una localitat en la qual, segons ell, que mai ha estat. "És absolutament fals que el matrimoni Wert s'hagi allotjat en un hotel que ni tan sols coneix, ubicat en una localitat on no ha estat mai", ha dit l'exministre a Efe en una breu declaració telefònica.

Soria parla d'"injúries"

També el Ministeri d'Indústria ha informat en un comunicat que el ministre Soria "desmenteix i lamenta la informació falsa, calumniosa i injuriosa" publicada pel diari.es. El ministre assegura que paga totes les seves despeses personals amb el seu "propis diners" i "no ha estat convidat ni una setmana ni un sol dia, amb el matrimoni Wert, ni amb cap altre, a cap hotel ni dins ni fora d'Espanya". Segons la versió del ministeri, Soria va passar dues nits a l'esmentat hotel, però les va abonar de la seva butxaca.

La versió de l'hotel

En un comunicat, la societat propietària de l'hotel, el grup Martinón Grumasa, ha corroborat la versió del ministeri d'Indústria, segons la qual Soria va pagar l'estada amb la seva targeta de crèdit. L'empresa diu que Soria i la seva esposa es van allotjar a l'hotel Breathless Resort & Spa de Punta Cana durant la primera setmana d'agost, però només dues nits -no una setmana. Afirma que el ministre va abonar la seva estada. Soria va assistir al novembre de 2013 a la inauguració de l'hotel, en un acte al qual van assistir també el president dominicà, Danilo Medina, i el ministre de Turisme del país, Francisco Javier García.

Pel que fa a José Ignacio Wert i la seva parella, el grup Martinón Grumasa aclareix que ni han estat allotjats en aquest hotel de la República Dominicana ni en cap altre establiment del grup.

El PSOE demana explicacions

El portaveu socialista, Antonio Hernando, ha demanat que els dos polítics donin explicacions i espera que en el cas d'haver estat hagin pagat la "mòdica xifra" de 900 euros diaris per persona que costa allotjar-se a aquest hotel

Els ministres amenacen amb demandes

Tant Soria com Wert han amenaçat amb emprendre accions legals contra l'autor de la notícia, les empreses editores i “els mitjans que es facin ressò d'aquesta informació falsa i no la desmenteixin”.

stats